© Madrugada Verde - Fotolia | View of old part of Minsk, Belarus - Trinity Hill

Opi valkovenäläistä ilmaiseksi

Opi valkovenäläistä kieltä nopeasti ja helposti kielikurssillamme “Valkovenäjä aloittelijoille“.

fi suomi   »   be.png Беларуская

Opi valkovenäläinen - ensimmäiset sanat
Hei! Прывітанне! Pryvіtanne!
Hyvää päivää! Добры дзень! Dobry dzen’!
Mitä kuuluu? Як справы? Yak spravy?
Näkemiin! Да пабачэння! Da pabachennya!
Näkemiin! Да сустрэчы! Da sustrechy!

Mitä erityistä valkovenäläisessä kielessä on?

Valkovenäjän kieli on ainutlaatuinen. Se on yksi slaavilaisista kielistä, ja sitä puhuu noin 5-7 miljoonaa ihmistä pääasiassa Valko-Venäjällä. Kieli on lähellä venäjää ja ukrainaa, mutta sillä on omat erityispiirteensä. Ensinnäkin, valkovenäjän kielessä on tärkeä rooli akustiikassa. Se on niin sanottu pehmeä kieli, joka tarkoittaa sitä, että monissa sanoissa korostetaan pehmeitä konsonantteja. Tämä tekee ääntämisestä erityisen. Valkovenäjän kieli aloittelijoille on yksi yli 50 ilmaisesta kielipaketista, jotka voit saada meiltä. 50LANGUAGES on tehokas tapa oppia valkovenäläistä verkossa ja ilmaiseksi. Valko-Venäjän kurssin opetusmateriaalimme ovat saatavilla sekä verkossa että iPhone- ja Android-sovelluksina.

Toinen ainutlaatuinen piirre on sen rikas sanasto. Valkovenäjän kielessä on monia lainasanoja muista kielistä, mutta myös alkuperäisiä sanoja. Monet niistä ovat seurausta maan monikulttuurisesta historiasta ja erilaisista vaikutuksista. Valkovenäjän kielioppi on myös monimutkainen. Sillä on kuusi tapausta, ja verbeillä on kolme aikamuotoa: menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus. Lisäksi verbit taipuvat persoonan ja luvun mukaan. Tällä kurssilla voit oppia valkovenäläistä itsenäisesti - ilman opettajaa ja ilman kielikoulua! Oppitunnit ovat selkeästi jäsenneltyjä ja auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Valkovenäjän kielessä on lisäksi useita murteita. Ne jakautuvat karkeasti kahteen pääryhmään: pohjoiseen ja etelään. Murretta puhutaan yleensä maaseudulla, kun taas kaupungeissa käytetään enemmän standardikieltä. Kirjoittaminen valkovenäjäksi on myös ainutlaatuista. Kieli käyttää kyrillistä aakkostoa, mutta siinä on joitakin poikkeuksia verrattuna esimerkiksi venäjän kieleen. Tämä tekee kirjoittamisesta ja lukemisesta omalaatuista. Opi valkovenäläistä nopeasti 100 valkovenäläisen kielen oppitunnilla, jotka on järjestetty aiheittain. Oppituntien MP3-äänitiedostot puhuivat äidinkielenään valkovenäläisiä puhujia. Ne auttavat sinua parantamaan ääntämistäsi.

Lisäksi valkovenäjän kieli on kokenut monia muutoksia sen historian aikana. Kielellä on ollut eri aikoina erilaisia asemaa Valko-Venäjän yhteiskunnassa. Nykyään se on yksi maan kahdesta virallisesta kielestä. Näin ollen valkovenäjän kieli on monin tavoin erityinen. Sen ainutlaatuinen ääntäminen, rikas sanasto, monimutkainen kielioppi ja kyrillinen kirjoitus tekevät siitä ainutlaatuisen. Se tarjoaa haasteita ja mahdollisuuksia niille, jotka haluavat oppia sen.

Jopa valkovenäläiset aloittelijat voivat oppia valkovenälää tehokkaasti “50LANGUAGES“ avulla käytännön lauseiden avulla. Ensin opit tuntemaan kielen perusrakenteet. Esimerkkidialogit auttavat sinua ilmaisemaan itseäsi vieraalla kielellä. Ennakkotietoa ei vaadita.

Myös edistyneet oppijat voivat toistaa ja lujittaa oppimaansa. Opit oikeat ja usein puhutut lauseet ja voit käyttää niitä välittömästi. Pystyt kommunikoimaan jokapäiväisissä tilanteissa. Käytä lounastaukoasi tai liikenteessä vietettyä aikaa oppiaksesi muutaman minuutin valkovenälän kielen. Opit niin tien päällä kuin kotonakin.