© Elnavegante | Dreamstime.com

Tanuljon thai nyelvet ingyen

Tanuljon gyorsan és egyszerűen thai nyelvet a „Thai kezdőknek” nyelvtanfolyamunkon.

hu magyar   »   th.png ไทย

Tanulj thaiföldet – az első szavak
Szia! สวัสดีครับ♂! / สวัสดีค่ะ♀! sà-wát-dèek-ráp-sà-wát-dee-kâ
Jó napot! สวัสดีครับ♂! / สวัสดีค่ะ♀! sà-wát-dèek-ráp-sà-wát-dee-kâ
Hogy vagy? สบายดีไหม ครับ♂ / สบายดีไหม คะ♀? sà-bai-dee-mǎi-kráp-sà-bai-dee-mǎi-ká
Viszontlátásra! แล้วพบกันใหม่นะครับ♂! / แล้วพบกันใหม่นะค่ะ♀! lǽo-póp-gan-mài-ná-kráp-lǽo-póp-gan-mài-ná-kâ
Nemsokára találkozunk! / A közeli viszontlátásra! แล้วพบกัน นะครับ♂ / นะคะ♀! lǽo-póp-gan-ná-kráp-ná-ká

Mi a különleges a thai nyelvben?

A thai nyelv a tai-kadai nyelvcsaládhoz tartozik, és Thaiföld nemzeti nyelve. A thai nyelv különlegessége elsősorban az írásrendszere és az öt alaphangzó hossza és hangszíne alapján történő besorolásban rejlik. A thai írásrendszer indiai eredetű, és különböző jelölésekkel különbözteti meg a magánhangzókat és a mássalhangzókat. Ez az írásmód kihívást jelenthet azok számára, akik megpróbálnak megtanulni ezt a nyelvet. A thai kezdőknek az egyike annak a több mint 50 ingyenes nyelvi csomagnak, amelyeket tőlünk szerezhet be. Az „50LANGUAGES” a hatékony módja annak, hogy online és ingyenesen tanulj thaiföldet. A thai kurzushoz készült tananyagaink online és iPhone és Android alkalmazásként is elérhetőek.

A thai nyelvtan rendkívül egyszerű, nincsenek ragozott igék, esetek vagy nemek. Azonban a szavak sorrendje, valamint a hangsúly és az intonáció nagy szerepet játszik a mondat jelentésének meghatározásában. A thai nyelvben a beszéd sebessége és a hangsúly nagy jelentőséggel bír. A hangszín változása a szavak jelentését befolyásolhatja, ami a nyelv egyik legfontosabb jellemzője. Ezzel a tanfolyammal önállóan tanulhatsz thaiföldet – tanár és nyelviskola nélkül! A leckék világosan felépítettek, és segítenek elérni céljaidat.

A thai nyelvben számos dialektus és nyelvjárás található, amelyek a különböző régiókban és közösségekben változnak. Ezek a dialektusok gyakran tartalmaznak egyedi szavakat és kifejezéseket, amelyek nem találhatók meg a standard thai nyelvben. A thai nyelv jelentős szerepet játszik a thai irodalomban és kultúrában. A thai költők és írók, mint például Sunthorn Phu és Kukrit Pramoj, sajátos kifejezéseikkel és stílusukkal gazdagították a thai nyelvet. Tanuljon gyorsan thai nyelvet 100 thai nyelvórán, témák szerint rendezve. Az órákon az MP3 audio fájlokat thai anyanyelvűek beszélték. Segítenek a kiejtés javításában.

A thai nyelvben a tisztelet kifejezése fontos szerepet játszik. A beszélők gyakran használnak tiszteletformákat és szórendi változásokat a társadalmi helyzet vagy a beszélgető partner státusza alapján. Thaiföldön nagy hangsúlyt fektetnek a helyes nyelvhasználatra és a nyelvi normák betartására az oktatásban. Az anyanyelvi kultúra ápolása és a nyelvi normák tisztelete kiemelt szerepet játszik a thai társadalomban.

Még a thai kezdők is hatékonyan tanulhatnak thai nyelvet az „50LANGUAGES” segítségével a gyakorlati mondatokon keresztül. Először megismerheti a nyelv alapvető szerkezeteit. A mintapárbeszédek segítenek abban, hogy idegen nyelven fejezze ki magát. Előzetes tudás nem szükséges.

Még a haladó tanulók is megismételhetik és megszilárdíthatják a tanultakat. Megtanulja a helyes és gyakran elhangzott mondatokat, és azonnal felhasználhatja azokat. Képes lesz kommunikálni a mindennapi helyzetekben. Használja az ebédszünetet vagy a forgalomban töltött időt, hogy megtanuljon néhány perc thai nyelvet. Útközben és otthon is tanulhatsz.