© shupaka - Fotolia | Handmade tiles decorating a building in Tbilisi, Georgia

Научете грузински безплатно

Научете грузински бързо и лесно с нашия езиков курс „Грузински за начинаещи“.

bg български   »   ka.png ქართული

Научете грузински - Първи думи
Здравей! / Здравейте! გამარჯობა! gamarjoba!
Добър ден! გამარჯობა! gamarjoba!
Как си? როგორ ხარ? rogor khar?
Довиждане! ნახვამდის! nakhvamdis!
До скоро! დროებით! droebit!

Какво е особеното на грузинския език?

Грузинският език е уникален с многото си специфични особености. Той принадлежи към кавказката езикова семейство и се говори главно в Грузия. Тази езикова група е доста отделена от другите световни езици. Системата на грузинското писмо е изключително специална. Тя използва уникален алфавит, известен като “мхедрули“. Този алфавит е красив и сложен, но същевременно съдържа в себе си голяма доза логика. Грузински за начинаещи е един от над 50 безплатни езикови пакета, които можете да получите от нас. „50LANGUAGES“ е ефективният начин да научите грузински онлайн и безплатно. Нашите учебни материали за курса по грузински са достъпни както онлайн, така и като приложения за iPhone и Android.

Граматиката на грузинския език е сложна, но уникална. Тя включва голям брой глаголни форми, които могат да изразят различни отношения и състояния. Това прави грузинския език богат и много изразителен. Звуковата система на грузинския език също е невероятно разнообразна. Тя включва множество консонантни кластери, които са непознати за повечето други езици. Това създава уникална звукова текстура в грузинския. С този курс можете да научите грузински самостоятелно - без учител и без езикова школа! Уроците са ясно структурирани и ще ви помогнат да постигнете целите си.

Специфичното за грузинския език е също и неговата лексика. Тя е богата и многообразна, с много думи, които нямат пряк еквивалент в други езици. Това прави грузинския език особено интересен за изучаване. Ползването на степени на уважение е още една особеност на грузинския език. Това е свързано с грузинската култура, която цени уважението към другите. Езикът отразява тези ценности чрез различни форми на обръщение. Научете грузински бързо със 100 урока по грузински език, организирани по теми. MP3 аудио файловете за уроците бяха изречени от носители на грузински език. Те ви помагат да подобрите произношението си.

Грузинският език също така е силно свързан с грузинската музика и поезия. Звуковите и ритмичните качества на езика са го направили подходящ за изразяване на поетични и музикални идеи. Изучаването на грузински е един интересен процес. Дори въпреки сложността на езика, той предлага дълбока награда - понимането на един уникален и богат културен свят.

Дори начинаещите грузински могат да научат ефективно грузински с „50LANGUAGES“ чрез практичните изречения. Първо ще се запознаете с основните структури на езика. Примерните диалози ви помагат да се изразявате на чуждия език. Предварителни познания не са необходими.

Дори напредналите могат да повторят и затвърдят наученото. Научавате правилни и често изговаряни изречения и можете да ги използвате веднага. Ще можете да общувате в ежедневни ситуации. Използвайте обедната си почивка или времето в трафика, за да научите няколко минути грузински. Учите както в движение, така и у дома.