© Viperagp | Dreamstime.com

Научете кюрдски Kurmanji безплатно

Научете кюрдски бързо и лесно с нашия езиков курс „Кюрдски за начинаещи“.

bg български   »   ku.png Kurdî (Kurmancî)

Научете кюрдски - Първи думи
Здравей! / Здравейте! Merheba!
Добър ден! Rojbaş!
Как си? Çawa yî?
Довиждане! Bi hêviya hev dîtinê!
До скоро! Bi hêviya demeke nêzde hevdîtinê!

Какво е особеното на кюрдския (курманджи) език?

Кюрдският език (Курманджи) е един от най-говорените езици в кюрдските общности. Той е част от индоевропейската езикова семейство и е изпълнен с уникални характеристики. Един от най-забележителните аспекти на кюрдския език е неговата агглютинативна структура. Това означава, че думите се формират чрез прибавяне на афикси към основните корени на думите. Кюрдски (курманджи) за начинаещи е един от над 50 безплатни езикови пакета, които можете да получите от нас. „50LANGUAGES“ е ефективният начин да научите кюрдски (курманджи) онлайн и безплатно. Нашите учебни материали за курса по кюрдски (курманджи) са достъпни както онлайн, така и като приложения за iPhone и Android.

Богатството на кюрдския език се проявява и в неговата звукова система. Той разполага с богат набор от гласни и съгласни звуци, които позволяват голямо разнообразие в изразяването. Съществува богат корпус от кюрдска литература и фолклор, написан на Курманджи. Той включва традиционни народни приказки, песни и поезия, както и съвременни произведения. С този курс можете да научите кюрдски (курманджи) самостоятелно - без учител и без езикова школа! Уроците са ясно структурирани и ще ви помогнат да постигнете целите си.

Важно е да се отбележи, че кюрдският език има специфични характеристики, свързани с уважението и учтивостта. Има различни форми за обръщение, които се използват в зависимост от възрастта и социалния статус на събеседника. Също така, кюрдският език има уникална система за числителни. Тя е различна от тази в други индоевропейски езици и има своя собствена логика. Научете бързо кюрдски (курманджи) със 100 урока по кюрдски (курманджи), организирани по теми. MP3 аудио файловете за уроците бяха изговорени от носители на кюрдски (курманджи) език. Те ви помагат да подобрите произношението си.

Езикът Курманджи е претърпял значителни промени през вековете. Той е бил под влияние от различни култури и езици, което го прави още по-богат и разнообразен. Следователно, кюрдският език е уникален и богат език, който отразява кюрдската история, култура и идентичност. Той заслужава да бъде изучаван и оценяван.

Дори начинаещите кюрдски (курманджи) могат да научат кюрдски (курманджи) ефективно с „50LANGUAGES“ чрез практичните изречения. Първо ще се запознаете с основните структури на езика. Примерните диалози ви помагат да се изразявате на чуждия език. Предварителни познания не са необходими.

Дори напредналите могат да повторят и затвърдят наученото. Научавате правилни и често изговаряни изречения и можете да ги използвате веднага. Ще можете да общувате в ежедневни ситуации. Използвайте обедната си почивка или времето в трафика, за да научите няколко минути кюрдски (Курманджи). Учите както в движение, така и у дома.