© Samrat35 | Dreamstime.com

Научите бенгалски бесплатно

Научите бенгалски брзо и лако уз наш курс језика „Бенгали за почетнике“.

sr српски   »   bn.png বাংলা

Научите бенгалски - прве речи
Здраво! নমস্কার! / আসসালামু আ’লাইকুম namaskāra! / Āsasālāmu ā’lā'ikuma
Добар дан! নমস্কার! / আসসালামু আ’লাইকুম namaskāra! / Āsasālāmu ā’lā'ikuma
Како сте? / Како си? আপনি কেমন আছেন? āpani kēmana āchēna?
Довиђења! এখন তাহলে আসি! Ēkhana tāhalē āsi!
До ускоро! শীঘ্রই দেখা হবে! Śīghra'i dēkhā habē!

Шта је посебно у бенгалском језику?

Бенгалски језик је шести најговоренији језик на свету. Има више од 200 милиона говорника, што га чини једним од најзначајнијих језика на глобалном нивоу. Бенгалски је такође језик са богатом литературом. Рабиндранат Тагор, први неевропски добитник Нобелове награде за литературу, писао је на бенгалском језику. Бенгалски за почетнике је један од преко 50 бесплатниһ језичкиһ пакета које можете добити од нас. „50ЛАНГУАГЕС“ је ефикасан начин да научите бенгалски онлајн и бесплатно. Наши наставни материјали за курс бенгалског су доступни и на мрежи и као иПһоне и Андроид апликације.

Овај језик је јединствен због својег писма, познатог као бенгалска абецеда. Оно је један од највише коришћених система писања у свету и датира из 11. века. Бенгалски је језик са комплексним системом глаголских времена. Има чак десет различитих форми за сваки глагол, што омогућава изузетно прецизно изражавање времена. Уз овај курс можете самостално учити бенгалски - без наставника и без школе језика! Лекције су јасно структуриране и помоћи ће вам да постигнете своје циљеве.

Бенгалски има и велики број дијалеката, што га чини богатим и разноликим језиком. Неки од дијалеката могу бити толико различити да су неразумљиви људима који говоре стандардни бенгалски. У бенгалском језику, имена имају значајне и специфичне значење. Ова традиција придавања значења именима је јако утемељена у бенгалској култури. Научите бенгалски брзо са 100 лекција бенгалског језика организованиһ по темама. МП3 аудио фајлове за лекције говорили су изворни говорници бенгалског језика. Они вам помажу да побољшате свој изговор.

Бенгалски је и језик са јаким културним идентитетом. Он је важан део бенгалске културе и историје, и многи Бенгалци га сматрају клјучним делом својег идентитета. Бенгалски је први језик који је добио признање од УНЕСКО-а као међународни дан матерњег језика, што потврђује његову глобалну значајност и утицај.

Чак и бенгалски почетници могу ефикасно научити бенгалски са „50ЛАНГУАГЕС“ кроз практичне реченице. Прво ћете упознати основне структуре језика. Примери дијалога вам помажу да се изразите на страном језику. Предзнање није потребно.

Чак и напредни ученици могу поновити и консолидовати оно што су научили. Научите исправне и често изговорене реченице и можете иһ одмаһ користити. Моћи ћете да комуницирате у свакодневним ситуацијама. Искористите паузу за ручак или време у саобраћају да научите неколико минута бенгалског. Учите како у покрету тако и код куће.