© peteri - Fotolia | Famous Old Town Hall in Pilsen, Czech republic, Europe.
© peteri - Fotolia | Famous Old Town Hall in Pilsen, Czech republic, Europe.

Научите чешки бесплатно

Научите чешки брзо и лако уз наш курс језика „Чешки за почетнике“.

sr српски   »   cs.png čeština

Научите чешки - прве речи
Здраво! Ahoj!
Добар дан! Dobrý den!
Како сте? / Како си? Jak se máte?
Довиђења! Na shledanou!
До ускоро! Tak zatím!

Шта је посебно у чешком језику?

Чешки језик је један од најзанимљивијих језика у свету. Припада западнословенској групи језика и има своје уникатне особине. Особеност чешког језика је његова граматика. Користи седам падежа, што може бити изазов, али и обогаћује језик.

Још једна посебност чешког језика је његова фонетика. Чешки има више сугласничких кластера без самих гласова него већина других језика. Чешки језик користи латинично писмо са специјалним знацима. Ови додатни знаци помажу у означавању различитих звукова, што доприноси његовој јединствености.

Богатство речника је још једна карактеристика чешког језика. Многе речи имају више значења, што омогућава изразитост и креативност у изражавању. Чешка култура и историја су тесно повезане са језиком. Учење чешког језика отвара врата чешке културе и поништава баријере комуникације.

Упознавање чешког језика нуди нову перспективу света. Кроз језик, стичемо боље разумевање чешке културе, историје и научних достигнућа. Процес учења чешког језика је изазов, али и јединствено искуство. Језик се одликује својом креативношћу, сложеношћу и културном богатством.

Чак и чешки почетници могу ефикасно научити чешки са „50ЛАНГУАГЕС“ кроз практичне реченице. Прво ћете упознати основне структуре језика. Примери дијалога вам помажу да се изразите на страном језику. Предзнање није потребно.

Чак и напредни ученици могу поновити и консолидовати оно што су научили. Научите исправне и често изговорене реченице и можете иһ одмаһ користити. Моћи ћете да комуницирате у свакодневним ситуацијама. Искористите паузу за ручак или време у саобраћају да научите неколико минута чешког. Учите како у покрету тако и код куће.