© Jelena990 | Dreamstime.com

Învață croată gratuit

Învață croată rapid și ușor cu cursul nostru de limbă „Croată pentru începători”.

ro Română   »   hr.png hrvatski

Învață croată - Primele cuvinte
Ceau! Bog! / Bok!
Bună ziua! Dobar dan!
Cum îţi merge? Kako ste? / Kako si?
La revedere! Doviđenja!
Pe curând! Do uskoro!

Ce este special la limba croată?

Limba croată este o limbă slavă de sud, vorbită în principal în Croația. Are un număr impresionant de vorbitori nativi și non-nativi, făcând parte din patrimoniul lingvistic și cultural al Europei. Un lucru special despre limba croată este alfabetul său. Croații folosesc o formă de alfabet latin, cu câteva litere speciale care indică diferite sunete. Croată pentru începători este unul dintre cele peste 50 de pachete de limbi gratuite pe care le puteți obține de la noi. „50LANGUAGES” este modalitatea eficientă de a învăța croata online și gratuit. Materialele noastre didactice pentru cursul de croată sunt disponibile atât online, cât și ca aplicații pentru iPhone și Android.

Gramatica limbii croate este complexă, cu șapte cazuri gramaticale. Acest lucru adaugă o complexitate învățării limbii, dar conferă și un grad de precizie și flexibilitate în exprimare. Limba croată este cunoscută pentru conservarea multor elemente ale limbii slave vechi. Astfel, ea păstrează o legătură directă cu rădăcinile istorice ale limbilor slave. Cu acest curs puteți învăța croată independent - fără profesor și fără școală de limbi străine! Lecțiile sunt clar structurate și vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele.

Limba croată are un sistem de numărare foarte logic, care permite formarea numerelelor complexe prin adăugarea mai multor cuvinte împreună. Acest lucru o face să pară un pic diferită față de alte limbi europene. Un aspect semnificativ al limbii croate este prezența unui număr mare de împrumuturi din alte limbi. Astfel, vocabularul croat reflectă interacțiunile istorice cu alte culturi și limbi. Învață rapid croată cu 100 de lecții de limbă croată organizate pe subiecte. Fișierele audio MP3 pentru lecții au fost vorbite de vorbitori nativi de croată. Ele vă ajută să vă îmbunătățiți pronunția.

Limba croată este, de asemenea, cunoscută pentru utilizarea frecventă a formelor diminutive și afectuoase în conversație. Acesta este un exemplu al caldurii și ospitalității caracteristice poporului croat. Pentru un vorbitor străin, limba croată poate părea dificilă la început, dar efortul de a o învăța este răsplătit cu accesul la o cultură și o istorie fascinante.

Chiar și începătorii croați pot învăța eficient limba croată cu „50LANGUAGES” prin propozițiile practice. Mai întâi veți cunoaște structurile de bază ale limbii. Exemple de dialoguri vă ajută să vă exprimați în limba străină. Nu sunt necesare cunoștințe anterioare.

Chiar și cursanții avansați pot repeta și consolida ceea ce au învățat. Înveți propoziții corecte și rostite frecvent și le poți folosi imediat. Veți putea comunica în situații de zi cu zi. Folosiți-vă pauza de prânz sau timpul în trafic pentru a învăța câteva minute de croată. Înveți atât din mers, cât și acasă.