© Lindaj2 | Dreamstime.com

Lär dig hebreiska gratis

Lär dig hebreiska snabbt och enkelt med vår språkkurs “Hebreiska för nybörjare“.

sv svenska   »   he.png עברית

Lär dig hebreiska - Första orden
Hej! ‫שלום!‬ shalom!
God dag! ‫שלום!‬ shalom!
Hur står det till? ‫מה נשמע?‬ mah nishma?
Adjö! ‫להתראות.‬ lehitra'ot.
Vi ses snart! ‫נתראה בקרוב!‬ nitra'eh beqarov!

Vad är speciellt med det hebreiska språket?

Hebreiska språket, mest talat i Israel, är ett semitiskt språk. Det är ett av de äldsta språken som fortfarande talas idag, med rötter som går tillbaka tusentals år. Hebreiska har flera unika egenskaper. En intressant egenskap med hebreiska är att det skrivs och läses från höger till vänster. Detta är en skillnad jämfört med många västerländska språk som skrivs från vänster till höger. Hebreiska för nybörjare är ett av över 50 gratis språkpaket som du kan få från oss. 50LANGUAGES är det effektiva sättet att lära sig hebreiska online och gratis. Vårt läromedel för hebreiskakursen finns både online och som iPhone- och Android-appar.

Hebreiska har också ett eget alfabet, kallat det hebreiska alfabetet. Det består av 22 bokstäver, alla konsonanter. Vokaler representeras genom särskilda tecken under eller över konsonanterna. Ett annat särdrag för hebreiska är dess system av rötter och mönster. De flesta ord härleds från tre-bokstavsrotord som kan kombineras med olika mönster för att skapa nya ord. Detta ger språket en viss strukturell skönhet. Med denna kurs kan du lära dig hebreiska självständigt - utan lärare och utan språkskola! Lektionerna är tydligt strukturerade och hjälper dig att nå dina mål.

Hebreiska är också känt för sin rikedom på vokabulär och idiom. Det har ett stort antal unika uttryck och ordspråk, vilket reflekterar dess långa historia och kulturella rikedom. Dessutom är hebreiska det språk som den hebreiska bibeln, eller Tanakh, är skriven på. Detta ger det en betydande religiös och historisk betydelse. Lär dig hebreiska snabbt med 100 hebreiska språklektioner organiserade efter ämne. MP3-ljudfilerna för lektionerna talades upp av hebreiska som modersmål. De hjälper dig att förbättra ditt uttal.

Hebreiska är också unikt i att det har genomgått en framgångsrik revitaliseringsprocess. Efter att ha varit nästan utdött som talat språk, återupplivades det på 1800-talet och är nu Israels officiella språk. Hebreiska språkets egenskaper illustrerar dess unika drag och hur det skiljer sig från andra språk. Dessa unika egenskaper gör hebreiska till ett fascinerande språk att studera.

Även hebreiska nybörjare kan lära sig hebreiska effektivt med “50LANGUAGES“ genom de praktiska meningarna. Först kommer du att lära känna språkets grundläggande strukturer. Exempel på dialoger hjälper dig att uttrycka dig på det främmande språket. Förkunskaper krävs inte.

Även avancerade elever kan upprepa och konsolidera det de har lärt sig. Du lär dig korrekta och ofta talade meningar och du kan använda dem direkt. Du kommer att kunna kommunicera i vardagliga situationer. Använd din lunchrast eller tid i trafiken för att lära dig några minuter hebreiska. Du lär dig både på språng och hemma.