© Hartemink | Dreamstime.com

Lär dig italienska gratis

Lär dig italienska snabbt och enkelt med vår språkkurs “Italienska för nybörjare“.

sv svenska   »   it.png Italiano

Lär dig italienska - Första orden
Hej! Ciao!
God dag! Buongiorno!
Hur står det till? Come va?
Adjö! Arrivederci!
Vi ses snart! A presto!

Vad är speciellt med det italienska språket?

Italienska språket är känd för sin skönhet och romantik. Som ett av de romanska språken är det nära besläktat med spanska, franska och portugisiska. Men det är dess unika egenskaper som gör det särskilt attraktivt för språkälskare. En av italienskans mest karakteristiska egenskaper är dess melodiska kvalitet. Med sina klara vokaler och rytmiska betoning är italienska mycket musikaliskt. Detta gör språket till en perfekt grund för opera och andra musikformer. Italienska för nybörjare är ett av över 50 gratis språkpaket som du kan få från oss. 50LANGUAGES är det effektiva sättet att lära sig italienska online och gratis. Vårt läromedel för italienskakursen finns både online och som iPhone- och Android-appar.

Italienskan har också en rikedom av dialekter. Från norr till söder, öst till väst, har varje region sin egen dialekt. Dessa dialekter berikar språket och återspeglar Italiens kulturella och geografiska mångfald. Dessutom har italienskan ett komplicerat system av artighetsformer. Genom att använda olika verbformer kan talaren uttrycka olika grader av respekt och formellhet. Detta är en väsentlig del av italiensk kultur och kommunikation. Med denna kurs kan du lära dig italienska självständigt - utan lärare och utan språkskola! Lektionerna är tydligt strukturerade och hjälper dig att nå dina mål.

Italienskan är också starkt förankrad i historien. Från Dante till Boccaccio, från Petrarch till Leopardi, har det italienska språket format och influerat europeisk litteratur och kultur. Att lära sig italienska är som att dyka in i en rik litterär tradition. Ett annat unikt drag är språkets grammatik. Med sina många verbändelser och komplexa tempus, erbjuder italienska en utmaning för språkstudenter. Men dessa egenskaper ger också språket en djup och rikdom som är svår att överträffa. Lär dig italienska snabbt med 100 italienska språklektioner organiserade efter ämne. MP3-ljudfilerna för lektionerna talades upp av italienska som modersmål. De hjälper dig att förbättra ditt uttal.

Språket är djupt förankrat i den italienska livsstilen. Från mat och vin till mode och design, är det italienska språket oupplösligt knutet till Italiens kultur och identitet. Att lära sig italienska innebär att upptäcka “la dolce vita“. Att studera italienska är en resa genom kultur, historia och skönhet. Dess melodiska kvaliteter, rika dialekter och djupa rötter gör det till ett fascinerande och givande språk att utforska.

Även italienska nybörjare kan lära sig italienska effektivt med “50LANGUAGES“ genom de praktiska meningarna. Först kommer du att lära känna språkets grundläggande strukturer. Exempel på dialoger hjälper dig att uttrycka dig på det främmande språket. Förkunskaper krävs inte.

Även avancerade elever kan upprepa och konsolidera det de har lärt sig. Du lär dig korrekta och ofta talade meningar och du kan använda dem direkt. Du kommer att kunna kommunicera i vardagliga situationer. Använd din lunchrast eller tid i trafiken för att lära dig några minuter italienska. Du lär dig både på språng och hemma.