© krutenyuk - Fotolia | Prince Michael statue at Square of the Republic, Belgrade

Učite srpski besplatno

Naučite srpski brzo i lako uz naš kurs jezika „Srpski za početnike“.

bs bosanski   »   sr.png српски

Naučite srpski - prve reči
Zdravo! Здраво! Zdravo!
Dobar dan! Добар дан! Dobar dan!
Kako ste? / Kako si? Како сте? / Како си? Kako ste? / Kako si?
Doviđenja! Довиђења! Doviđenja!
Do uskoro! До ускоро! Do uskoro!

Koji je najefikasniji metod za učenje srpskog jezika?

Učenje srpskog jezika može biti izazovno, ali s pravim pristupom je moguće. Korištenje jezičkih aplikacija poput Duolingo, Babbel ili Rosetta Stone može biti koristan prvi korak. Ove aplikacije nude interaktivno učenje i fleksibilnost. Lekcije sa stručnjacima za srpski jezik su također korisne. Predavač može pružiti strukturirane lekcije, pomoći vam da shvatite složenosti gramatike i poboljšati vaše izgovore. Srpski za početnike je jedan od preko 50 besplatnih jezičkih paketa koje možete dobiti od nas. „50LANGUAGES“ je efikasan način za učenje srpskog onlajn i besplatno. Naši nastavni materijali za kurs srpskog su dostupni i na mreži i kao iPhone i Android aplikacije.

Komunikacija s izvornim govornicima srpskog jezika je izuzetno korisna. Pruža priliku za praktičnu primjenu naučenog i omogućava bolje razumijevanje kulture i konteksta. Gledanje filmova i slušanje muzike na srpskom jeziku su dobri načini za poboljšanje slušanja i razumijevanja jezika. Osim toga, pomaže u upoznavanju s kulturnim referencama. Uz ovaj kurs možete samostalno učiti srpski - bez profesora i bez škole jezika! Lekcije su jasno strukturirane i pomoći će vam da postignete svoje ciljeve.

Alati za prevođenje, poput Google Translate, mogu biti od pomoći u učenju novih riječi. Iako nisu savršeni, mogu biti korisni za razumijevanje nepoznatih izraza i proširivanje vokabulara. Čitanje knjiga na srpskom jeziku je dobar način za poboljšanje čitateljskih vještina. Počnite s jednostavnim tekstovima i postupno prelazite na složenije. Naučite srpski brzo sa 100 časova srpskog jezika organizovanih po temama. MP3 audio fajlove za nastavu govorili su govornici srpskog maternjeg jezika. Pomažu vam da poboljšate svoj izgovor.

Učenje jezika je proces koji zahtijeva strpljenje. Nemojte se obeshrabriti ako ne vidite trenutne rezultate. Budite dosljedni i nastavite učiti. Posjetite Srbiju ako imate priliku. Boravak u zemlji gdje se jezik govori može znatno poboljšati vaše jezične vještine i razumijevanje kulture.

Čak i srpski početnici mogu efikasno naučiti srpski sa „50LANGUAGES“ kroz praktične rečenice. Prvo ćete upoznati osnovne strukture jezika. Primjeri dijaloga vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Predznanje nije potrebno.

Čak i napredni učenici mogu ponoviti i konsolidirati ono što su naučili. Naučite ispravne i često izgovorene rečenice i možete ih odmah koristiti. Moći ćete komunicirati u svakodnevnim situacijama. Iskoristite pauzu za ručak ili vreme u saobraćaju da naučite nekoliko minuta srpskog. Učite u pokretu kao i kod kuće.