© Jackmalipan | Dreamstime.com

Naučite Tigrinyu besplatno

Naučite Tigrinyu brzo i jednostavno uz naš kurs jezika „Tigrinya za početnike“.

bs bosanski   »   ti.png ትግሪኛ

Naučite Tigrinju - Prve riječi
Zdravo! ሰላም! ሃለው selami! halewi
Dobar dan! ከመይ ዊዕልኩም! kemeyi wī‘ilikumi!
Kako ste? / Kako si? ከመይ ከ? kemeyi ke?
Doviđenja! ኣብ ክልኣይ ርክብና ( ድሓን ኩን)! abi kili’ayi rikibina ( diḥani kuni)!
Do uskoro! ክሳብ ድሓር! kisabi diḥari!

Koji su razlozi za učenje Tigrinya?

Tigrinja je jezik koji se govori u Eritreji i sjevernoj Etiopiji, a govori ga oko 7 miliona ljudi. Ima mnogo razloga za učenje ovog jezika. Jedan od razloga je mogućnost dubljeg razumijevanja kulture i povijesti ovih zemalja. Jezik je ključni dio kulture i učenje tigrinje vam može pomoći da bolje razumijete ove zajednice. Tigrinya za početnike je jedan od preko 50 besplatnih jezičkih paketa koje možete dobiti od nas. ’50LANGUAGES’ je efikasan način da naučite tigrinyu online i besplatno. Naši nastavni materijali za kurs Tigrinya dostupni su i online i kao iPhone i Android aplikacije.

Tigrinja je jezik koji se često koristi u međunarodnim humanitarnim organizacijama. Znajući tigrinju, možete pomoći u prevladavanju jezičnih barijera i pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija. Učenje tigrinje također može otvoriti vrata za nova poslovna iskustva. Ako se bavite trgovinom ili poslom u Eritreji ili Etiopiji, znajući tigrinju možete se lakše snaći. Uz ovaj kurs možete naučiti Tigrinya samostalno - bez nastavnika i bez škole jezika! Lekcije su jasno strukturirane i pomoći će vam da postignete svoje ciljeve.

Tigrinja je jezik s bogatom književnošću. Učenje tigrinje omogućava vam pristup ovoj književnosti u originalu, što vam može pružiti jedinstven uvid u živote ljudi koji govore ovaj jezik. Učenje tigrinje može poboljšati vaše kognitivne sposobnosti. Kao i kod učenja bilo kojeg jezika, to može pomoći poboljšanju memorije i koncentracije. Brzo naučite tigrinju sa 100 lekcija jezika tigrinja organizovanih po temama. MP3 audio fajlove za lekcije govorili su izvorni govornici Tigrinya. Pomažu vam da poboljšate svoj izgovor.

Poznavanje tigrinje može vam omogućiti da uživate u etiopskoj i eritrejskoj glazbi i filmu. Ova umjetnička djela često su na tigrinji i učenje jezika može poboljšati vaše razumijevanje i uživanje u njima. Učenje tigrinje može biti izazov, ali isto tako može biti i obogaćujuće iskustvo. Kroz učenje ovog jezika možete otvoriti vrata novim prilikama, kulturama i zajednicama.

Čak i tigrinya početnici mogu efikasno naučiti tigrinyu uz ’50LANGUAGES’ kroz praktične rečenice. Prvo ćete upoznati osnovne strukture jezika. Primjeri dijaloga vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Predznanje nije potrebno.

Čak i napredni učenici mogu ponoviti i konsolidirati ono što su naučili. Naučite ispravne i često izgovorene rečenice i možete ih odmah koristiti. Moći ćete komunicirati u svakodnevnim situacijama. Iskoristite pauzu za ručak ili vrijeme u saobraćaju da naučite nekoliko minuta o Tigrinyi. Učite u pokretu kao i kod kuće.