© Smandy | Dreamstime.com

Učite urdu besplatno

Naučite urdu brzo i jednostavno uz naš kurs jezika „Urdu za početnike“.

bs bosanski   »   ur.png اردو

Naučite urdu - prve riječi
Zdravo! ‫ہیلو‬ hello
Dobar dan! ‫سلام‬ salam
Kako ste? / Kako si? ‫کیا حال ہے؟‬ kya haal hai?
Doviđenja! ‫پھر ملیں گے / خدا حافظ‬ phir milein ge
Do uskoro! ‫جلد ملیں گے‬ jald milein ge

Koji je najefikasniji metod za učenje urdu jezika?

Učenje urdu jezika, kao i bilo kojeg drugog jezika, zahtijeva strpljenje i upornost. Postoje strategije koje mogu učiniti proces učenja efikasnijim. Počnite s izlaganjem sebe urdu jeziku što je više moguće. Korištenje aplikacija za učenje jezika može biti korisno. Aplikacije poput Duolingo, Rosetta Stone i Memrise nude interaktivne lekcije urdu jezika. Te lekcije mogu vam pomoći poboljšati gramatiku, rječnik i izgovor. Urdu za početnike je jedan od preko 50 besplatnih jezičkih paketa koje možete dobiti od nas. ’50LANGUAGES’ je efikasan način da naučite urdu online i besplatno. Naši nastavni materijali za kurs urdu dostupni su i online i kao iPhone i Android aplikacije.

Gledanje urdu filmova i serija je također korisna strategija. Na ovaj način, možete poboljšati razumijevanje izgovora, intonacije i strukture rečenica. Također, to vam pruža priliku da se upoznate s kulturom. Vježbanje s izvornim govornikom urdu jezika može biti izuzetno korisno. Ovo omogućava izloženost autentičnom jeziku. Možete koristiti online platforme poput Tandem ili Italki za pronalaženje partnera za razmjenu jezika. Uz ovaj kurs možete učiti urdu samostalno - bez nastavnika i bez škole jezika! Lekcije su jasno strukturirane i pomoći će vam da postignete svoje ciljeve.

Zapisivanje novih riječi i fraza može pomoći u učenju. Ponavljanje ovih riječi može poboljšati memoriju. Osim toga, pisanje može poboljšati vašu gramatiku i razumijevanje strukture rečenica. Upotreba flashcards je još jedna korisna metoda za učenje. Flashcards mogu pomoći u pamćenju novih riječi i izraza. Možete koristiti aplikacije poput Anki ili Quizlet za stvaranje i pregledavanje flashcards. Naučite urdu brzo sa 100 lekcija urdu jezika organiziranih po temama. MP3 audio fajlove za lekcije govorili su izvorni govornici urdu. Pomažu vam da poboljšate svoj izgovor.

Ako je moguće, posjetite Pakistan ili druge zemlje gdje se govori urdu. Uron u kulturu i jezik je najbolji način za učenje. Ako putovanje nije moguće, možete posjetiti pakistanske kulturne događaje ili restorane u vašem lokalnom području. Pohađanje urdu jezičnih tečajeva također može biti korisno. Ovi tečajevi pružaju strukturirano učenje i priliku za vježbanje s drugim studentima. Tečajevi se nude u školama jezika ili online.

Čak i početnici urdu mogu efikasno naučiti urdu uz ’50LANGUAGES’ kroz praktične rečenice. Prvo ćete upoznati osnovne strukture jezika. Primjeri dijaloga vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Predznanje nije potrebno.

Čak i napredni učenici mogu ponoviti i konsolidirati ono što su naučili. Naučite ispravne i često izgovorene rečenice i možete ih odmah koristiti. Moći ćete komunicirati u svakodnevnim situacijama. Iskoristite pauzu za ručak ili vrijeme u saobraćaju da naučite nekoliko minuta urdu. Učite u pokretu kao i kod kuće.