© boule1301 - Fotolia | Park Guell in Barcelona, Spain

Научете каталонски бесплатно

Научете каталонски брзо и лесно со нашиот јазичен курс „Каталонски за почетници“.

mk македонски   »   ca.png català

Научете каталонски - првите зборови
Здраво! Hola!
Добар ден! Bon dia!
Како си? Com va?
Довидување! A reveure!
До наскоро! Fins aviat!

Кој е најдобриот начин да го научите каталонскиот јазик?

Учењето на Каталонскиот јазик може да биде изненадувачки забавно и заинтересирано. Но, како најдобро да го научите? Најефикасен начин е потполната погрузување во каталонската култура и јазик. Посетете Каталонија и комуницирајте со местното население. Доколку патувањето не е можно, интернет е одличен ресурс. Има многу онлајн курсеви и апликации за учење на Каталонски. Овие платформи ви овозможуваат да учите според својата брзина и удобност. Каталонскиот за почетници е еден од преку 50 бесплатни јазични пакети што можете да ги добиете од нас. „50LANGUAGES“ е ефективен начин за учење каталонски онлајн и бесплатно. Нашите наставни материјали за каталонскиот курс се достапни и онлајн и како апликации за iPhone и Android.

Користењето на аудио и видео материјали е исто така корисно. Гледајте каталонски филмови и слушајте музика за да се навикнете на звуковите и интонациите на јазикот. Ова ќе ви помогне да развиете слушање и говор. Читањето на каталонски книги и весници е корисно за разбирање на структурата и граматиката на јазикот. Изберете материјали кои се во вашето интересно подрачје, за да останете мотивирани и ангажирани во учењето. Со овој курс можете самостојно да научите каталонски - без учител и без јазично училиште! Лекциите се јасно структурирани и ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.

Практикување на разговор со носители на јазикот е кључен дел од учењето. Комуникацијата е суштинска, и нема причина да се плашите од грешки - тие се дел од процесот на учење. Техники како што е „шадоуинг“ (следење и повторување на зборови и фрази од носители на јазикот) може да ви помогнат во подобрувањето на изговорот. Ова може да ви помогне да се навикнете на ритамот и тоналитетот на Каталонскиот јазик. Научете каталонски брзо со 100 часови по каталонски јазик организирани по тема. Аудио-датотеките MP3 за часовите ги зборуваа мајчин каталонски говорници. Тие ви помагаат да го подобрите изговорот.

Потребно е да бидете стрпливи и посветени кон процесот на учење. Не очекувајте веднаш да станете течни - учењето на јазик бара време, практика и многу труд. Забележувајќи го својот напредок, не заборавајте да уживате во процесот. Јазикот е мост кон нова култура и нови пријателства. Учењето на Каталонски може да ви отвори врати кон нови и зачудувања полни искуства.

Дури и каталонските почетници можат ефикасно да учат каталонски со „50 ЈАЗИЦИ“ преку практичните реченици. Прво ќе ги запознаете основните структури на јазикот. Примерочните дијалози ви помагаат да се изразите на странски јазик. Не е потребно претходно знаење.

Дури и напредните ученици можат да го повторат и консолидираат она што го научиле. Учите правилни и често изговорени реченици и можете веднаш да ги употребите. Ќе можете да комуницирате во секојдневните ситуации. Искористете ја паузата за ручек или времето во сообраќајот за да научите неколку минути каталонски. Учите и во движење, како и дома.