Тест 1Датум:
Време поминато на тест::
Score:


Thu Jun 13, 2024

0/10

Кликнете на збор
1. jас и ти
eu tu / eu você   See hint
2. еден, два, три
um, dois,   See hint
3. Детето сака какао и сок од јаболко.
criança gosta de chocolate e suco de maçã.   See hint
4. Садовите се извалкани.
louça está suja.   See hint
5. Би сакал / сакала кон аеродромот.
de ir ao aeroporto.   See hint
6. Сакаш ли свинско месо?
gosta de carne de porco?   See hint
7. Каде е автобуската станица?
é o ponto do ônibus?   See hint
8. Каде е замокот?
Onde o palácio / castelo?   See hint
9. Земи крема за сончање со себе.
Leve o solar.   See hint
10. Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер.
preciso de uma furadeira e de uma chave de fendas.   See hint