© LianeM - Fotolia | Azenhas do Mar 02

Научете португалски ПТ бесплатно

Научете европски португалски брзо и лесно со нашиот јазичен курс „Европски португалски за почетници“.

mk македонски   »   pt.png Português (PT)

Научете европски португалски - Првите зборови
Здраво! Olá!
Добар ден! Bom dia!
Како си? Como estás?
Довидување! Até à próxima!
До наскоро! Até breve!

Зошто треба да научите европски португалски?

Зошто треба да учите Европски Португалски? Има многу причини. Прво, Португалскиот е еден од најшироко распространетите јазици во светот, кој го зборуваат милиони луѓе. Второ, Португалија е земја со богата историја и култура. Учењето на Португалски ќе ви овозможи подлабоко разбирање на нивното културно наследство. Португалскиот (PT) за почетници е еден од преку 50 бесплатни јазични пакети што можете да ги добиете од нас. „50LANGUAGES“ е ефективен начин за учење португалски (PT) онлајн и бесплатно. Нашите наставни материјали за курсот за португалски (PT) се достапни и онлајн и како апликации за iPhone и Android.

Трето, во бизнис контекст, Европскиот Португалски е корисен. Португалија е членка на Европската Унија и игра важна економска улога. Четврто, учењето на Европски Португалски ќе ви овозможи поголемо искуство при посетата на прекрасни градови како што се Лисабон и Порто. Вашата способност за комуникација со локалните жители ќе се подобри. Со овој курс можете самостојно да научите португалски (ПТ) - без учител и без училиште за јазици! Лекциите се јасно структурирани и ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.

Со лингвистичка перспектива, Европскиот Португалски нуди интересен предизвик. Овој јазик има уникатен систем на гласови и граматички правила. Шесто, учењето на Европски Португалски ќе ви даде пристап и до Бразилскиот Португалски. Овие две варијанти се многу блиски, па ако учите еден, ќе можете да разберете и другиот. Научете португалски (PT) брзо со 100 часови по португалски (PT) јазик организирани по тема. Аудиодатотеките MP3 за часовите ги зборуваа мајчин португалски (PT). Тие ви помагаат да го подобрите изговорот.

Седмо, Европскиот Португалски е официјален јазик во некои земји во Африка и Азија. Учењето на овој јазик ви отвара врати кон овие региони. И на крајот, учењето на нов јазик ви дава нова перспектива и ја проширува вашата светска слика. Учењето на Европски Португалски ќе биде дел од оваа процедура.

Дури и португалските почетници (PT) можат ефикасно да учат португалски (PT) со „50 LANGUAGES“ преку практичните реченици. Прво ќе ги запознаете основните структури на јазикот. Примерочните дијалози ви помагаат да се изразите на странски јазик. Не е потребно претходно знаење.

Дури и напредните ученици можат да го повторат и консолидираат она што го научиле. Учите правилни и често изговорени реченици и можете веднаш да ги употребите. Ќе можете да комуницирате во секојдневните ситуации. Користете ја паузата за ручек или времето во сообраќајот за да научите неколку минути португалски (PT). Учите и во движење, како и дома.