Тест 1Датум:
Време поминато на тест::
Score:


Thu Jun 13, 2024

0/10

Кликнете на збор
1. jас и ти
es tu   See hint
2. еден, два, три
viens, divi,   See hint
3. Детето сака какао и сок од јаболко.
Bērnam garšo un ābolu sula.   See hint
4. Садовите се извалкани.
Trauki ir ,   See hint
5. Би сакал / сакала кон аеродромот.
vēlos uz lidostu.   See hint
6. Сакаш ли свинско месо?
Vai tev cūkgaļa?   See hint
7. Каде е автобуската станица?
Kur autobusa pietura?   See hint
8. Каде е замокот?
Kur pils?   See hint
9. Земи крема за сончање со себе.
Paņem līdzi krēmu   See hint
10. Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер.
Man vajag un skrūvgriezi.   See hint