© Swinnerrr | Dreamstime.com

Научете руски бесплатно

Научете руски брзо и лесно со нашиот јазичен курс „Руски за почетници“.

mk македонски   »   ru.png русский

Научете руски - Првите зборови
Здраво! Привет! Privet!
Добар ден! Добрый день! Dobryy denʹ!
Како си? Как дела? Kak dela?
Довидување! До свидания! Do svidaniya!
До наскоро! До скорого! Do skorogo!

Зошто треба да научите руски?

Учењето на руски може да ви донесе многу предности. Русија е најголемата земја во светот со богата историја и култура, и знаењето на јазикот може да ви даде уникатни впечатоци и разбирања. Друга корист е што владеењето на руски може да ви отвори нови вработувачки можности. Многу меѓународни компании и организации во светот имаат врски со Русија и честопати се бара знаење на рускиот јазик. Рускиот за почетници е еден од преку 50 бесплатни јазични пакети што можете да ги добиете од нас. „50LANGUAGES“ е ефективен начин за учење руски онлајн и бесплатно. Нашите наставни материјали за рускиот курс се достапни и онлајн и како апликации за iPhone и Android.

Учењето на руски може да ви даде подлабоко разбирање на богатата руска книжевност. Руската книжевност е почитувана во целиот свет, со автори како Достоевски и Толстој. Знаењето на руски може да ви овозможи да патувате и да искусите Русија на поинтимен начин. Можете да комуницирате со локалните жители, да разберете култура и да ја истражувате земјата безбрижно. Со овој курс можете самостојно да научите руски - без наставник и без јазично училиште! Лекциите се јасно структурирани и ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.

Познавањето на руски може да ви помогне да разберете и други славјански јазици. Многу славјански јазици имаат слични зборови и граматика со рускиот, што може да ви помогне во учењето на други јазици. Руската музика и филмови се уште една област каде што знаењето на руски може да ви биде корисно. Учењето на руски ќе ви овозможи да ги цените на оригиналниот јазик. Научете руски брзо со 100 часови по руски јазик организирани по тема. Аудио датотеките MP3 за часовите ги зборуваа мајчин руски јазик. Тие ви помагаат да го подобрите изговорот.

Учењето на руски може да ви помогне да се поврзете со руските научни достигнувања. Русија е посветена на науката и технологијата, и многу научни студии и истражувања се публикуваат на руски. Рускиот јазик може да ви овозможи да ја истражувате и цениите руската кухиња. Владеењето на јазикот може да ви помогне да ги разберете автентичните рецепти и да го цените истинскиот вкус на руската кухиња.

Дури и руските почетници можат ефикасно да учат руски со „50 ЈАЗИЦИ“ преку практичните реченици. Прво ќе ги запознаете основните структури на јазикот. Примерочните дијалози ви помагаат да се изразите на странски јазик. Не е потребно претходно знаење.

Дури и напредните ученици можат да го повторат и консолидираат она што го научиле. Учите правилни и често изговорени реченици и можете веднаш да ги употребите. Ќе можете да комуницирате во секојдневните ситуации. Искористете ја паузата за ручек или времето во сообраќајот за да научите неколку минути руски. Учите и во движење, како и дома.