© Dedmityay | Dreamstime.com

Aprèn adyghe gratis

Aprèn adyghe ràpid i fàcilment amb el nostre curs d‘idiomes “Adyghe per a principiants“.

ca català   »   ad.png адыгабзэ

Aprèn Adyghe - Primeres paraules
Hola! Сэлам! Sjelam!
Bon dia! Уимафэ шIу! Uimafje shIu!
Com va? Сыдэу ущыт? Sydjeu ushhyt?
A reveure! ШIукIэ тызэIокIэх! ShIukIje tyzjeIokIjeh!
Fins aviat! ШIэхэу тызэрэлъэгъущт! ShIjehjeu tyzjerjeljegushht!

Què té d’especial la llengua adiga?

L‘Adigué és una llengua caucàsica nord-occidental parlada pel poble Adigué, a la regió del Caucas Nord. Una característica notable és que el seu sistema fonètic és altament complex. Inclou molts sons que són rars o inexistents en altres llengües, com les ejectives i les uvulars. Contràriament a moltes altres llengües, l‘Adigué posseeix un sistema vocal relativament simple. Només conté tres vocals fonètiques en posicions inaccentuades, la qual cosa contrasta força amb el seu complicat sistema consonàntic. Aquesta combinació és poc freqüent en la majoria de llengües del món. Adyghe per a principiants és un dels més de 50 paquets d’idiomes gratuïts que podeu obtenir de nosaltres. ’50LANGUAGES’ és la manera eficaç d’aprendre adyghe en línia i de forma gratuïta. Els nostres materials didàctics per al curs Adyghe estan disponibles tant en línia com en aplicacions per a iPhone i Android.

La gramàtica Adigué és també excepcionalment complexa. Disposa de l‘ús extens de l‘aglutinació, una característica comuna en les llengües caucàsiques, però inusual en la majoria d‘altres. Això implica que es creen paraules més llargues en afegir sufixos i prefixos als mots de base, generant significats més específics. Les estructures de frases en Adigué també són distintes. La llengua Adigué normalment segueix un ordre de paraules de Verb-Subject-Object (VSO), fet poc comú. Aquesta característica la fa diferent a moltes llengües europees que generalment segueixen l‘ordre SVO. Amb aquest curs podeu aprendre adyghe de manera independent, sense professor i sense escola d’idiomes! Les lliçons estan clarament estructurades i t’ajudaran a assolir els teus objectius.

Alguns lingüistes consideren que l‘Adigué és una de les llengües més antigues del món. S‘ha suggerit que ha canviat poc al llarg de milers d‘anys, conservant característiques de llengües prehistòriques. Aquesta continuitat és poc freqüent en l‘àmbit lingüístic. La supervivència de l‘Adigué és també destacable. Malgrat el seu petit nombre de parlants i les diverses amenaces a la seva existència, la llengua continua viva. Aquesta resiliència és testimoni de la força cultural i l‘identitat del poble Adigué. Aprèn adyghe ràpidament amb 100 lliçons d’idioma adyghe organitzades per temes. Els fitxers d’àudio MP3 de les lliçons van ser parlats per parlants nadius adyghes. T’ajuden a millorar la teva pronunciació.

A més, l‘Adigué és una de les poques llengües que mantenen un sistema de classes nominals viu. Les classes nominals assignen gènere als substantius no solament basant-se en el sexe biològic, sinó també segons categories més abstractes, com la forma o la funcionalitat. Per tot això, l‘Adigué és una llengua fascinant. La seva complexitat, antiguitat, resiliència i singularitats la converteixen en un estudi de gran interès per a lingüistes i antropòlegs. Malgrat les dificultats, la llengua Adigué continua sent un valuós tresor cultural, testimoni de la rica història i la diversitat del món lingüístic.

Fins i tot els principiants adyghes poden aprendre adyghe de manera eficient amb ’50LANGUAGES’ a través de les frases pràctiques. Primer coneixeràs les estructures bàsiques de la llengua. Els diàlegs d’exemple us ajuden a expressar-vos en la llengua estrangera. No calen coneixements previs.

Fins i tot els estudiants avançats poden repetir i consolidar el que han après. Aprens frases correctes i pronunciades amb freqüència i les pots utilitzar immediatament. Seràs capaç de comunicar-te en situacions quotidianes. Aprofiteu la pausa per dinar o el temps al trànsit per aprendre uns minuts d’Adyghe. S’aprèn tant en moviment com a casa.