© F9photos | Dreamstime.com
© F9photos | Dreamstime.com

Mësoni tamilisht falas

Mësoni tamilisht shpejt dhe lehtë me kursin tonë të gjuhës ‘Tamil për fillestarët‘.

sq Shqip   »   ta.png தமிழ்

Mësoni Tamilisht - Fjalët e para
Tungjatjeta! / Ç’kemi! வணக்கம்!
Mirёdita! நமஸ்காரம்!
Si jeni? நலமா?
Mirupafshim! போய் வருகிறேன்.
Shihemi pastaj! விரைவில் சந்திப்போம்.

Pse duhet të mësoni tamilisht?

Tamil është një gjuhë e lashtë me një trashëgimi të pasur kulturore. Është e folur nga mbi 70 milionë njerëz në të gjithë botën, duke e bërë atë një mjet të vlefshëm komunikimi ndërkombëtar. Të mësuarit e tamilit mund të ndihmojë në hapjen e mundësive të reja të punësimit. Shumë kompani ndërkombëtare kanë operacione në Indi dhe Sri Lanka, ku tamil është një gjuhë zyrtare. Kjo do të thotë se aftësitë në tamil mund të jenë të çmuara.

Studimi i tamil mund të jetë një sfidë e këndshme dhe e frytshme. Gjuha ka një strukturë gramatikore dhe alfabet unik, i cili mund të ndihmojë në zhvillimin e aftësive tuaja mendore dhe të mësuarit. Mësimi i tamilit ofron një hyrje në kulturën dhe historinë e lashtë të Indisë dhe Sri Lankës. Kjo mund të ndihmojë në ndërtimin e një kuptimi më të thellë të këtyre vendeve dhe mund të zgjerojë horizontet tuaja kulturore.

Të mësuarit e një gjuhe të re si tamil mund të ndihmojë në përmirësimin e aftësive tuaja kognitive. Ka studime që sugjerojnë se mësimi i një gjuhe të dytë mund të rrisë aftësitë e mendimit kritik, përmirësojë memorien dhe të rrisë kreativitetin. Një avantazh tjetër i mësimit të tamilit është se ai mund të ndihmojë në kuptimin e kulturave dhe traditave të ndryshme. Tamil ka një trashëgimi letrare të pasur dhe mësimi i kësaj gjuhe mund të ofrojë një perspektivë të re mbi letërsinë dhe artin.

Mësimi i tamilit mund të jetë një mjet i çmuar për të ndihmuar në ndërtimin e marrëdhënieve ndërkulturore. Duke u bërë i aftë të komunikosh në tamil, mund të krijosh lidhje më të thella me njerëzit që flasin këtë gjuhë. Mësimi i tamilit mund të jetë një përvojë e pasur dhe e frytshme. Jo vetëm që mund të ndihmojë në hapjen e mundësive të reja, por gjithashtu mund të zgjerojë orizontet tuaja dhe të ndihmojë në zhvillimin e aftësive tuaja personale dhe profesionale.

Edhe fillestarët tamile mund të mësojnë tamilisht në mënyrë efikase me ’50 GJUHË’ përmes fjalive praktike. Fillimisht do të njiheni me strukturat bazë të gjuhës. Shembuj të dialogëve ju ndihmojnë të shpreheni në një gjuhë të huaj. Nuk kërkohet njohuri paraprake.

Edhe nxënësit e avancuar mund të përsërisin dhe konsolidojnë atë që kanë mësuar. Ju mësoni fjali të sakta dhe të shpeshta dhe mund t’i përdorni menjëherë. Do të jeni në gjendje të komunikoni në situatat e përditshme. Përdorni pushimin tuaj të drekës ose kohën në trafik për të mësuar disa minuta Tamile. Ju mësoni në lëvizje si dhe në shtëpi.