© Rainprel | Dreamstime.com

Naučite danski besplatno

Naučite danski brzo i lako uz naš kurs jezika „Danski za početnike“.

bs bosanski   »   da.png Dansk

Naučite danski - prve riječi
Zdravo! Hej!
Dobar dan! Goddag!
Kako ste? / Kako si? Hvordan går det?
Doviđenja! På gensyn.
Do uskoro! Vi ses!

Koji su razlozi za učenje danskog jezika?

Učenje danskog jezika može biti izazov, ali donosi mnoge prednosti. Kao prvo, Danska ima bogatu istoriju i kulturu. Učenjem danskog, dobijate pristup autentičnim izvorima ove kulture, poput knjiga, filmova i muzike. Drugo, danski jezik otvara vrata za razumijevanje drugih germanskih jezika. Sličnosti između danskog, norveškog i švedskog jezika čine ga dobrim jezikom za polaznu osnovu. Ovo proširuje vaše mogućnosti komunikacije sa većim brojem ljudi. Danski za početnike jedan je od preko 50 besplatnih jezičnih paketa koje možete dobiti od nas. ’50LANGUAGES’ je efikasan način da naučite danski online i besplatno. Naši nastavni materijali za kurs danskog su dostupni i online i kao iPhone i Android aplikacije.

Također, učenje danskog jezika pomaže u profesionalnom razvoju. S obzirom na ekonomsku snagu Danske, znanje danskog jezika može biti vaša konkurentska prednost na globalnom tržištu rada. Četvrto, učenje danskog jezika može biti korisno za putovanje. Danska je prekrasna zemlja sa impresivnim gradovima kao što su Kopenhagen i Aarhus. Ako znate jezik, moći ćete bolje da iskusite sve što ova zemlja nudi. Uz ovaj kurs možete samostalno učiti danski - bez nastavnika i bez škole jezika! Lekcije su jasno strukturirane i pomoći će vam da postignete svoje ciljeve.

Pored toga, učenje danskog jezika može poboljšati vaše kognitivne sposobnosti. Naučnici su otkrili da učenje novog jezika poboljšava memoriju, koncentraciju i kreativno mišljenje. Šesto, danski jezik može biti koristan alat za istraživanje. Ako se bavite naučnim istraživanjem o Danskoj, znanje danskog jezika će vam pružiti bolji pristup izvorima informacija. Naučite danski brzo sa 100 lekcija danskog jezika organiziranih po temama. MP3 audio fajlove za lekcije govorili su izvorni govornici danskog jezika. Pomažu vam da poboljšate svoj izgovor.

Osim toga, danski jezik može obogatiti vaš život na nepredvidive načine. Možete upoznati nove prijatelje, razviti interesovanja koja niste imali prije, ili čak promijeniti svoju karijeru. Sve u svemu, učenje danskog jezika pruža brojne prednosti. Bez obzira na vaše razloge, učenje danskog jezika može biti jedno od najkorisnijih iskustava u vašem životu.

Čak i danski početnici mogu efikasno naučiti danski uz ’50LANGUAGES’ kroz praktične rečenice. Prvo ćete upoznati osnovne strukture jezika. Primjeri dijaloga vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Predznanje nije potrebno.

Čak i napredni učenici mogu ponoviti i konsolidirati ono što su naučili. Naučite ispravne i često izgovorene rečenice i možete ih odmah koristiti. Moći ćete komunicirati u svakodnevnim situacijama. Iskoristite pauzu za ručak ili vrijeme u saobraćaju da naučite nekoliko minuta danskog. Učite kako u pokretu tako i kod kuće.