Woordenlijst

Leer bijvoeglijke naamwoorden – Tamil

குளிர்கிடைந்த
குளிர்கிடைந்த முகச்சாவடிகள்
kuḷirkiṭainta
kuḷirkiṭainta mukaccāvaṭikaḷ
grappig
grappige baarden
உலர்ந்த
உலர்ந்த உடை
ularnta
ularnta uṭai
droog
de droge was
பொது
பொது கழிபூசல்
potu
potu kaḻipūcal
openbaar
openbare toiletten
தெளிவான
தெளிவான கண்ணாடி
teḷivāṉa
teḷivāṉa kaṇṇāṭi
duidelijk
de duidelijke bril
மூடிய
மூடிய கதவு
mūṭiya
mūṭiya katavu
gesloten
de gesloten deur
காலாவதியான
காலாவதியான பூசணிக்காய்
kālāvatiyāṉa
kālāvatiyāṉa pūcaṇikkāy
rijp
rijpe pompoenen
மாலை
மாலை சூரியாஸ்தமனம்
mālai
mālai cūriyāstamaṉam
avondlijk
een avondlijke zonsondergang
உள்நாட்டின்
உள்நாட்டின் காய்கறிகள்
uḷnāṭṭiṉ
uḷnāṭṭiṉ kāykaṟikaḷ
inheems
de inheemse groente
தனிமையான
தனிமையான கணவர்
taṉimaiyāṉa
taṉimaiyāṉa kaṇavar
eenzaam
de eenzame weduwnaar
முழுவதுமான
முழுவதுமான பனிவானம்
muḻuvatumāṉa
muḻuvatumāṉa paṉivāṉam
compleet
een complete regenboog
பைத்தியமான
ஒரு பைத்தியமான பெண்
paittiyamāṉa
oru paittiyamāṉa peṇ
gek
een gekke vrouw
ஓமோசெக்சுவல்
இரு ஓமோசெக்சுவல் ஆண்கள்
ōmōcekcuval
iru ōmōcekcuval āṇkaḷ
homoseksueel
twee homoseksuele mannen