0

0

Тест на слушање. Прво слушнете го гласот:   

५३

[त्रेपन्न]

[Trēpanna]

५३

[त्रेपन्न]

[Trēpanna]

५३

[त्रेपन्न]

[Trēpanna]

[педесет и три]

[pyedyesyet i tri]

५२

[बावन्न]

[Bāvanna]

५२

[बावन्न]

[Bāvanna]

५२

[बावन्न]

[Bāvanna]

[педесет и два]

[pyedyesyet i dva]

[तीन]

[Tīna]

[तीन]

[Tīna]

[तीन]

[Tīna]

[три]

[tri]

१३

[तेरा]

[Tērā]

१३

[तेरा]

[Tērā]

१३

[तेरा]

[Tērā]

[тринаесет]

[trinayesyet]
५३
[त्रेपन्न]
[Trēpanna]
[педесет и три]
[pyedyesyet i tri]
५२
[बावन्न]
[Bāvanna]
[педесет и два]
[pyedyesyet i dva]

[तीन]
[Tīna]
[три]
[tri]
१३
[तेरा]
[Tērā]
[тринаесет]
[trinayesyet]