© lanalight - Fotolia | Novi Sad city roofs and church in fog
© lanalight - Fotolia | Novi Sad city roofs and church in fog

Μάθετε σερβικά δωρεάν

Μάθετε γρήγορα και εύκολα τα Σερβικά με το μάθημα γλώσσας «Σερβικά για αρχάριους».

el Ελληνικά   »   sr.png српски

Μάθετε Σερβικά - Πρώτες λέξεις
Γεια! Здраво!
Καλημέρα! Добар дан!
Τι κάνεις; / Τι κάνετε; Како сте? / Како си?
Εις το επανιδείν! Довиђења!
Τα ξαναλέμε! До ускоро!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε τη σερβική γλώσσα;

Η εκμάθηση της σερβικής γλώσσας μπορεί να είναι πρόκληση, αλλά έχει τις δικές της ανταμοιβές. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέσο μάθησης που ταιριάζει στον τρόπο εκμάθησης και στον ρυθμό ζωής σας. Αναζητήστε έναν πιστοποιημένο δάσκαλο της σερβικής γλώσσας για προσωπικά μαθήματα. Οι δάσκαλοι έχουν την εμπειρία και την γνώση για να σας κατευθύνουν και να σας βοηθήσουν να αποφύγετε συνηθισμένα λάθη.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές γλωσσικής εκμάθησης για να προσθέσετε ποικιλία και ευελιξία στην εκμάθησή σας. Εφαρμογές όπως Duolingo ή Rosetta Stone είναι ιδανικές για να μάθετε νέες λέξεις και φράσεις καθημερινά. Διαβάστε σερβικά βιβλία και άρθρα, κυρίως αυτά που έχουν γραφτεί σε απλά σερβικά. Η ανάγνωση είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να επεκτείνετε το λεξιλόγιό σας και να εξοικειωθείτε με τη σύνταξη.

Παρακολουθήστε ταινίες και σειρές στα σερβικά για να εξοικειωθείτε με την προφορά και την καθημερινή ομιλία. Το να ακούς τη γλώσσα είναι κρίσιμο για την εκμάθηση της προφοράς. Δοκιμάστε να περνάτε χρόνο με άτομα που μιλούν σερβικά ως μητρική τους γλώσσα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία και να βελτιώσετε την προφορά σας.

Εξασκηθείτε στη σερβική γραφή για να αποκτήσετε καλύτερη κατανόηση της γραμματικής και της σύνταξης. Το να γράφετε επιστολές, άρθρα ή ημερολόγια στα σερβικά μπορεί να βοηθήσει. Επιμείνετε στη διαδικασία και να θυμάστε ότι η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Με την καθημερινή πρακτική, θα δείτε βελτίωση και θα αποκτήσετε εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας να μιλάτε σερβικά.

Ακόμη και οι αρχάριοι Σέρβοι μπορούν να μάθουν αποτελεσματικά τα Σερβικά με «50 ΓΛΩΣΣΕΣ» μέσα από τις πρακτικές προτάσεις. Πρώτα θα γνωρίσετε τις βασικές δομές της γλώσσας. Δείγματα διαλόγων σας βοηθούν να εκφραστείτε στην ξένη γλώσσα. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση.

Ακόμη και οι προχωρημένοι μαθητές μπορούν να επαναλάβουν και να εμπεδώσουν ό,τι έχουν μάθει. Μαθαίνεις σωστές και συχνά προφερόμενες προτάσεις και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις αμέσως. Θα μπορείτε να επικοινωνείτε σε καθημερινές καταστάσεις. Χρησιμοποιήστε το μεσημεριανό σας διάλειμμα ή το χρόνο σας στην κίνηση για να μάθετε λίγα λεπτά Σερβικά. Μαθαίνεις εν κινήσει αλλά και στο σπίτι.