Научете иврит безплатно

Научете иврит бързо и лесно с нашия езиков курс „Иврит за начинаещи“.

bg български   »   he.png עברית

Научете иврит - Първи думи
Здравей! / Здравейте! ‫שלום!‬ shalom!
Добър ден! ‫שלום!‬ shalom!
Как си? ‫מה נשמע?‬ mah nishma?
Довиждане! ‫להתראות.‬ lehitra'ot.
До скоро! ‫נתראה בקרוב!‬ nitra'eh beqarov!

Какво е особеното на еврейския език?

Еврейският език е уникален по множество начини. Той е един от най-старите езици в света, съществуващ от около 3000 години преди нашата ера. Особеността на еврейския език е неговата азбука. Еврейската азбука се чете от дясно наляво и има 22 букви, всичките съгласни, което го различава от много други езици. Иврит за начинаещи е един от над 50 безплатни езикови пакета, които можете да получите от нас. „50LANGUAGES“ е ефективният начин да научите иврит онлайн и безплатно. Нашите учебни материали за курса по иврит са достъпни както онлайн, така и като приложения за iPhone и Android.

Еврейският език е уникален също и със своите граматически особености. Той използва система на корени, при което множество думи се образуват от един и същи корен, като се добавят различни префикси, суфикси и вокали. Освен това, в еврейския език, глаголите се спрягат според време, пол и число. Това означава, че глаголът в едно изречение може да се промени в зависимост от пола на говорещия и числото на участниците. С този курс можете да научите иврит самостоятелно - без учител и без езикова школа! Уроците са ясно структурирани и ще ви помогнат да постигнете целите си.

Важна особеност на еврейския език е неговата свързаност с религията. Той е основният език на Танаха (еврейската библия) и множество еврейски обичаи и традиции са свързани с него. Еврейският език е и единственият език, който е бил възраждан след почти пълното му изчезване като ежедневен език. Това възраждане на езика е уникално в историята на човечеството. Научете бързо иврит със 100 урока по иврит, организирани по теми. MP3 аудио файловете за уроците бяха изговорени от носители на иврит. Те ви помагат да подобрите произношението си.

Освен това, еврейският език има голямо влияние върху множество други езици. Много думи и изрази от еврейския език са били приети в английския, арабския и много други езици. Със всичките си уникални характеристики, еврейският език е важен елемент от еврейската култура. Неговото изучаване предлага възможност за дълбоко разбиране на богатата и разнообразна еврейска традиция.

Дори начинаещите иврит могат да научат иврит ефективно с „50LANGUAGES“ чрез практичните изречения. Първо ще се запознаете с основните структури на езика. Примерните диалози ви помагат да се изразявате на чуждия език. Предварителни познания не са необходими.

Дори напредналите могат да повторят и затвърдят наученото. Научавате правилни и често изговаряни изречения и можете да ги използвате веднага. Ще можете да общувате в ежедневни ситуации. Използвайте обедната си почивка или времето в трафика, за да научите няколко минути иврит. Учите както в движение, така и у дома.