© Lazyllama | Dreamstime.com

Научете португалски BR бесплатно

Научете бразилски португалски брзо и лесно со нашиот јазичен курс „Бразилски португалски за почетници“.

mk македонски   »   px.png Português (BR)

Научете бразилски португалски - Првите зборови
Здраво! Olá!
Добар ден! Bom dia!
Како си? Como vai?
Довидување! Até à próxima!
До наскоро! Até breve!

Што е посебно за бразилскиот португалски јазик?

Бразилскиот португалски е особен поради неговата едиствена културна и историска позадина. Ова јазик кој е богат со разноликост и има длабоко корени од својата португалска наследба, но исто така е обогатен со влијанието од бројните коренски бразилски народи. Една од особеностите на бразилскиот португалски е неговата фонологија. Тоа вклучува различни звуци кои не постојат во многу други јазици, како што е носниот вокал, кој дава карактеристичен звук на јазикот. Португалскиот (BR) за почетници е еден од преку 50 бесплатни јазични пакети што можете да ги добиете од нас. „50LANGUAGES“ е ефективен начин за учење португалски (BR) онлајн и бесплатно. Нашите наставни материјали за курсот за португалски (BR) се достапни и онлајн и како апликации за iPhone и Android.

Граматиката на бразилскиот португалски исто така се разликува од европскиот португалски. На пример, во Бразил, се користи „você“ за „ти“, додека во Португалија, се користи „tu“. Ова е пример за тоа како бразилскиот португалски се адаптира и развива. Речникот на бразилскиот португалски е богат и разнолик, со многу зборови и фрази кои се уникатни за бразилската култура и историја. Тие се често влијани од коренските бразилски јазици, како и од африканскиот и европскиот влијанието. Со овој курс можете самостојно да научите португалски (BR) - без учител и без училиште за јазици! Лекциите се јасно структурирани и ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.

Освен тоа, јазикот го одразува мултикултурниот и мултиетничкиот карактер на бразилското општество. Во јазикот се забележани влијанија од различни култури и нации, вклучувајќи ги италијанската, немачката и јапонската. Бразилскиот португалски исто така има различни дијалекти и акценти кои се разликуваат во целата држава. Ова рефлектира на регионалната разноликост и географска широчина на Бразил, создавајќи јазик кој е динамичен и разнолик. Научете португалски (BR) брзо со 100 часови по португалски (BR) јазик организирани по тема. Аудиодатотеките MP3 за часовите ги зборуваа мајчин португалски (BR). Тие ви помагаат да го подобрите изговорот.

Литературата на бразилскиот португалски јазик исто така е богата и динамична. Таа огледало на културните промени и историскиот развиток на нацијата, и придонесува за уникатноста на јазикот. Сè во сè, бразилскиот португалски е јазик кој е жив и се менува, огледало на разноликоста и културната богатство на Бразил. Секоја особеност, од фонологијата до литературата, придонесува за неговата уникатност.

Дури и португалските (BR) почетници можат ефикасно да учат португалски (BR) со „50 LANGUAGES“ преку практичните реченици. Прво ќе ги запознаете основните структури на јазикот. Примерочните дијалози ви помагаат да се изразите на странски јазик. Не е потребно претходно знаење.

Дури и напредните ученици можат да го повторат и консолидираат она што го научиле. Учите правилни и често изговорени реченици и можете веднаш да ги употребите. Ќе можете да комуницирате во секојдневните ситуации. Искористете ја паузата за ручек или времето во сообраќајот за да научите неколку минути португалски (BR). Учите и во движење, како и дома.