© Worldfoto | Dreamstime.com

Lär dig hindi gratis

Lär dig hindi snabbt och enkelt med vår språkkurs “Hindi för nybörjare“.

sv svenska   »   hi.png हिन्दी

Lär dig hindi - Första orden
Hej! नमस्कार! namaskaar!
God dag! शुभ दिन! shubh din!
Hur står det till? आप कैसे हैं? aap kaise hain?
Adjö! नमस्कार! namaskaar!
Vi ses snart! फिर मिलेंगे! phir milenge!

Vad är speciellt med hindispråket?

Hindi-språket, mest talat i norra Indien, tillhör den indoariska grenen av den indoeuropeiska språkfamiljen. Det är ett av de mest talade språken i världen. Hindi har flera unika egenskaper. En intressant aspekt av hindi är dess skriftsystem, Devanagari. Detta alfabet skrivs från vänster till höger och innehåller speciella tecken för vokaler och konsonanter. Detta ger hindi en distinkt visuell identitet. Hindi för nybörjare är ett av över 50 gratis språkpaket som du kan få från oss. 50LANGUAGES är det effektiva sättet att lära sig hindi online och gratis. Vårt läromedel för hindikursen finns både online och som iPhone- och Android-appar.

Hindi är känt för sin rika vokabulär. Det har absorberat ord från flera andra språk, inklusive sanskrit, persiska och engelska. Detta ger språket en enorm kulturell och historisk rikedom. Dessutom har hindi ett flexibelt grammatiskt system, med ord som ofta kan byta plats i en mening utan att förändra dess innebörd. Denna egenskap ger talare stor frihet att uttrycka sina tankar på olika sätt. Med den här kursen kan du lära dig hindi självständigt - utan lärare och utan språkskola! Lektionerna är tydligt strukturerade och hjälper dig att nå dina mål.

Hindi har också ett särskilt system för artighet, med olika former av ‘du‘ används beroende på social status och kön. Denna egenskap visar vikten av hierarki och artighet i hindi-samhällen. Dessutom använder hindi verbformerna för att indikera kön. Detta är ovanligt bland världsspråken och ger en extra dimension av betydelse till varje uttalande på hindi. Lär dig hindi snabbt med 100 språklektioner i hindi organiserade efter ämne. MP3-ljudfilerna för lektionerna talades av hindi som modersmål. De hjälper dig att förbättra ditt uttal.

Hindi har också en rik tradition av litteratur och poesi, både i klassiska och moderna former. Dessa traditioner är en viktig del av det kulturella landskapet i de regioner där hindi talas. Hindi språkets egenskaper illustrerar dess unika drag och hur det skiljer sig från andra språk. Dessa unika egenskaper gör hindi till ett fascinerande språk att studera.

Även nybörjare på hindi kan lära sig hindi effektivt med “50LANGUAGES“ genom de praktiska meningarna. Först kommer du att lära känna språkets grundläggande strukturer. Exempel på dialoger hjälper dig att uttrycka dig på det främmande språket. Förkunskaper krävs inte.

Även avancerade elever kan upprepa och konsolidera det de har lärt sig. Du lär dig korrekta och ofta talade meningar och du kan använda dem direkt. Du kommer att kunna kommunicera i vardagliga situationer. Använd din lunchrast eller tid i trafiken för att lära dig några minuter hindi. Du lär dig både på språng och hemma.