© Digikhmer | Dreamstime.com

Mësoni holandisht falas

Mësoni holandisht shpejt dhe lehtë me kursin tonë të gjuhës “Hollandishtja për fillestarët“.

sq Shqip   »   nl.png Nederlands

Mësoni holandisht - Fjalët e para
Tungjatjeta! / Ç’kemi! Hallo!
Mirёdita! Dag!
Si jeni? Hoe gaat het?
Mirupafshim! Tot ziens!
Shihemi pastaj! Tot gauw!

Çfarë ka të veçantë gjuha holandeze?

Gjuha holandeze është e veçantë për shumë arsye. E folur kryesisht në Holandë dhe Belgjikë, ajo është një nga gjuhët më të folura të familjes gjermanike dhe ka rreth 23 milionë folës. Një karakteristikë e veçantë e holandeses është alfabeti i saj latin, i cili është i përbërë nga 26 shkronja. Kjo e bën atë të njohur për folësit e gjuhëve të tjera që përdorin alfabetin latin. Gjuha holandeze për fillestarët është një nga mbi 50 paketat falas të gjuhëve që mund të merrni nga ne. ’50LANGUAGES’ është mënyra efektive për të mësuar holandisht në internet dhe falas. Materialet tona mësimore për kursin holandez janë të disponueshme si në internet ashtu edhe si aplikacione për iPhone dhe Android.

Holandeza ka një histori të pasur letrare, e cila ka ndikuar dhe ka pasur një ndikim të madh në kulturën dhe historinë e Holandës dhe Belgjikës. Kjo është një tjetër arsye për të cilën ajo është e veçantë. Gjuha holandeze ka dialekte të shumta, të cilat ndryshojnë në varësi të rajonit. Kjo diversitet gjuhësor i jep holandeses një pasuri dhe kompleksitet të veçantë. Me këtë kurs ju mund të mësoni holandisht në mënyrë të pavarur - pa mësues dhe pa shkollë gjuhësore! Mësimet janë të strukturuara qartë dhe do t’ju ndihmojnë të arrini qëllimet tuaja.

Një tjetër karakteristikë e veçantë e holandeses është përdorimi i saj i madh i fjalëve të huazuara. Kjo e bën atë një gjuhë e pasur dhe e ndërlikuar, e cila ka marrë ndikime nga gjuhë të ndryshme si Francaishtja dhe Anglishtja. Pavarësisht ndikimeve nga gjuhë të ndryshme, holandeza ka ruajtur gjithashtu një identitet të veçantë dhe të fortë. Kjo tregon se sa e fortë është gjuha dhe se si ajo ka arritur të mbijetojë dhe të zhvillohet pavarësisht ndryshimeve. Mësoni shpejt holandishten me 100 mësime të gjuhës holandeze të organizuara sipas temave. Skedarët audio MP3 për mësimet u folën nga folësit amtare holandez. Ato ju ndihmojnë të përmirësoni shqiptimin tuaj.

Jo vetëm që holandeza ka marrë fjalë nga gjuhë të tjera, por ajo ka dhënë gjithashtu fjalë për gjuhë të tjera. Shumë fjalë holandeze janë përdorur në gjuhë të tjera si Anglishtja, duke treguar ndikimin e saj. Holandeza është gjithashtu gjuha zyrtare e Holandës dhe Belgjikës, duke e bërë atë të rëndësishme jo vetëm kulturore, por edhe politikisht. Kjo është një tjetër arsye për të cilën ajo është e veçantë dhe e rëndësishme.

Edhe fillestarët holandezë mund të mësojnë holandisht në mënyrë efikase me ’50 GJUHË’ përmes fjalive praktike. Fillimisht do të njiheni me strukturat bazë të gjuhës. Shembuj të dialogëve ju ndihmojnë të shpreheni në një gjuhë të huaj. Nuk kërkohet njohuri paraprake.

Edhe nxënësit e avancuar mund të përsërisin dhe konsolidojnë atë që kanë mësuar. Ju mësoni fjali të sakta dhe të shpeshta dhe mund t’i përdorni menjëherë. Do të jeni në gjendje të komunikoni në situatat e përditshme. Përdorni pushimin tuaj të drekës ose kohën në trafik për të mësuar disa minuta holandisht. Ju mësoni në lëvizje si dhe në shtëpi.