© Nyiragongo70 | Dreamstime.com
© Nyiragongo70 | Dreamstime.com

Mësoni portugalisht BR falas

Mësoni portugalishten braziliane shpejt dhe lehtë me kursin tonë të gjuhës ‘Portugeze braziliane për fillestarët‘.

sq Shqip   »   px.png Português (BR)

Mësoni portugalishten braziliane - Fjalët e para
Tungjatjeta! / Ç’kemi! Olá!
Mirёdita! Bom dia!
Si jeni? Como vai?
Mirupafshim! Até à próxima!
Shihemi pastaj! Até breve!

Cila është mënyra më e mirë për të mësuar gjuhën portugeze braziliane?

Mësimi i gjuhës portugeze brazile është një përvojë e pasuruese. Mënyra më e mirë për ta mësuar është përmes praktikës të vazhdueshme dhe të shumëfishtë. Filloni me aplikacionet e mësimit të gjuhës si Duolingo ose Rosetta Stone. Ata mund të ju ndihmojnë të përshtateni me strukturën e gjuhës dhe gramatikën e saj.

Dëgjo muzikë brazile dhe shiko telenovela braziliane për të përmirësuar aftësitë e dëgjimit. Kjo është mënyra e shkëlqyer për të dëgjuar gjuhën në një kontekst natyral. Merrni mësime të gjuhës nga mësuesi portugez. Ata mund të korrigjojnë prononcimin tuaj dhe të ju ndihmojnë të mësoni fraza të përdorura shpesh në Brazili.

Leximi i libërve dhe gazetave në portugalisht brazilian gjithashtu mund të ndihmojë. Kjo ju ndihmon të ndërtoni fjalorin tuaj dhe të kuptoni më mirë sintaksën e gjuhës. Praktikoni foljen e gjuhës me bashkëbiseduesit portugezë ose me anë të klubeve të gjuhës. Komunikimi i vazhdueshëm është çelësi i mësimit të një gjuhe të huaj.

Një udhëtim në Brazil mund të jetë një mundësi fantastike për të mësuar gjuhën në mjedisin e saj natyral. Kontakti i drejtpërdrejtë me gjuhën dhe kulturën braziliane do të ishte i çmueshëm. Mësimi i portugalishtit brazilian është një proces që kërkon kohë dhe përkushtim. Pavarësisht sfidave, çdo ditë e mësimit është një fitore në këtë rrugë.

Edhe fillestarët portugezë (BR) mund të mësojnë portugalisht (BR) në mënyrë efikase me ’50 LANGUAGES’ përmes fjalive praktike. Fillimisht do të njiheni me strukturat bazë të gjuhës. Shembuj të dialogëve ju ndihmojnë të shpreheni në një gjuhë të huaj. Nuk kërkohet njohuri paraprake.

Edhe nxënësit e avancuar mund të përsërisin dhe konsolidojnë atë që kanë mësuar. Ju mësoni fjali të sakta dhe të shpeshta dhe mund t’i përdorni menjëherë. Do të jeni në gjendje të komunikoni në situatat e përditshme. Përdorni pushimin tuaj të drekës ose kohën në trafik për të mësuar disa minuta portugalisht (BR). Ju mësoni si në lëvizje ashtu edhe në shtëpi.