Игри Try our ’Memo Game’ to train your memory while strengthening your vocabulary in a new language. Simply click on a card to flip it over, then try to find its matching pair from the rest of the cards in as few attempts as possible.

Научете го изговорот

Пробајте ја нашата „Игра со мемории“ за да ја тренирате вашата меморија додека го зајакнувате вашиот вокабулар на нов јазик. Едноставно кликнете на картичката за да ја превртите, а потоа обидете се да го пронајдете нејзиниот соодветен пар од останатите карти во што е можно помалку обиди.

0

0

Memo Game

келнерка
келнерка
 
la avellana
la avellana
 
лебед
лебед
 
el teclado
el teclado
 
кларинет
кларинет
 
столче
столче
 
пукнатина
пукнатина
 
филмска индустрија
филмска индустрија
 
la grieta
la grieta
 
la camarera
la camarera
 
радијатор
радијатор
 
el taburete
el taburete
 
лешник
лешник
 
тастатура
тастатура
 
el cisne
el cisne
 
el radiador
el radiador
 
la industria del cine
la industria del cine
 
el clarinete
el clarinete
 
50l-card-blank
келнерка келнерка
50l-card-blank
la avellana la avellana
50l-card-blank
лебед лебед
50l-card-blank
el teclado el teclado
50l-card-blank
кларинет кларинет
50l-card-blank
столче столче
50l-card-blank
пукнатина пукнатина
50l-card-blank
филмска индустрија филмска индустрија
50l-card-blank
la grieta la grieta
50l-card-blank
la camarera la camarera
50l-card-blank
радијатор радијатор
50l-card-blank
el taburete el taburete
50l-card-blank
лешник лешник
50l-card-blank
тастатура тастатура
50l-card-blank
el cisne el cisne
50l-card-blank
el radiador el radiador
50l-card-blank
la industria del cine la industria del cine
50l-card-blank
el clarinete el clarinete