© Ankevanwyk | Dreamstime.com

Tanuljon afrikaanst ingyen

Tanuljon gyorsan és egyszerűen afrikaanst az „Afrikaans kezdőknek” nyelvtanfolyamunkon.

hu magyar   »   af.png Afrikaans

Tanulj afrikaanst – Az első szavak
Szia! Hallo!
Jó napot! Goeie dag!
Hogy vagy? Hoe gaan dit?
Viszontlátásra! Totsiens!
Nemsokára találkozunk! / A közeli viszontlátásra! Sien jou binnekort!

Mi a különleges az afrikaans nyelvben?

Az afrikaans nyelv dél-afrikai eredetű, és holland nyelvben gyökerezik. Számos egyedülálló jellemzője van, ami azt különösen érdekessé teszi. Ennek egyik példája a dupla tagadás rendszere, ami nem tipikus más nyelvekben. Az afrikaans nyelvet az egyszerűsége miatt sokan könnyen megtanulhatják. A nyelv alakzatai és szerkezetei meglehetősen egyszerűek. A nyelvtan alapvetően azonos a holland nyelvvel, bár néhány szabályt egyszerűsítettek. Az afrikaans kezdőknek egyike annak a több mint 50 ingyenes nyelvi csomagnak, amelyeket tőlünk szerezhet be. Az „50LANGUAGES” az afrikaans online és ingyenes tanulásának hatékony módja. Az afrikaans kurzushoz készült tananyagaink online és iPhone- és Android-alkalmazásként is elérhetők.

Bár az afrikaans nyelvet főként Dél-Afrikában beszélik, a német, francia és angol nyelvek is befolyásolták. Ezek a nyelvek számos kölcsönszót adtak az afrikaanshoz, ami gazdagította szókincsét. Továbbá, az afrikaans nyelv írásbeli formája híres arról, hogy a betűk pontosan úgy hangzanak, ahogy írnak. Ez könnyebbé teszi a helyes kiejtést és az írást is, ami a nyelvtanulás további előnye. Ezzel a tanfolyammal önállóan tanulhatsz afrikaanst – tanár és nyelviskola nélkül! A leckék világosan felépítettek, és segítenek elérni céljaidat.

Az afrikaans nyelvben nincsenek nemek és esetek, ami nagyon eltér a legtöbb európai nyelvtől. Ez a nyelv egyszerűségét és könnyű tanulhatóságát tovább növeli. A névszók és a melléknevek ragozása is egyszerű. Az afrikaans nyelvnek különleges a szórendje is. A mondatokban az ige a mondat végén található, ami gyakran előfordul a germán nyelvekben, de szokatlan más nyelvcsaládokban. Tanuljon gyorsan afrikaans nyelvet 100 afrikaans nyelvleckét témakörök szerint rendezve. A leckékhez készült MP3 audiofájlokat afrikaans anyanyelvűek beszélték. Segítenek a kiejtés javításában.

Az afrikaanshoz hasonlóan kevés nyelvben található meg az a jellemző, hogy az alanyok és a tárgyak viszonya a névszók közötti szórenddel van kifejezve. Ez az egyszerűsített szórend segíti az érthetőséget, és könnyebbé teszi a nyelv tanulását. Összességében, az afrikaans nyelvnek sok egyedi tulajdonsága van, ami nagyon érdekesé teszi. Különösen az egyszerűsége és a szabályszerűsége teszi vonzóvá a nyelvtanulók számára. Minden bizonnyal számos további felfedezés várja még azokat, akik elkezdik tanulmányozni ezt a különleges nyelvet.

Még az afrikaans kezdők is hatékonyan tanulhatják meg az afrikaanst az „50LANGUAGES” segítségével a gyakorlati mondatokon keresztül. Először megismerheti a nyelv alapvető szerkezeteit. A mintapárbeszédek segítenek abban, hogy idegen nyelven fejezze ki magát. Előzetes tudás nem szükséges.

Még a haladó tanulók is megismételhetik és megszilárdíthatják a tanultakat. Megtanulja a helyes és gyakran elhangzott mondatokat, és azonnal felhasználhatja azokat. Képes lesz kommunikálni a mindennapi helyzetekben. Használja ebédszünetét vagy a forgalomban töltött időt, hogy megtanuljon néhány percnyi afrikaanst. Útközben és otthon is tanulhatsz.