© Irynarasko | Dreamstime.com

Научете индонезиски бесплатно

Научете индонезиски брзо и лесно со нашиот јазичен курс „Индонезиски за почетници“.

mk македонски   »   id.png Indonesia

Научете индонезиски - Првите зборови
Здраво! Halo!
Добар ден! Selamat siang!
Како си? Apa kabar?
Довидување! Sampai jumpa lagi!
До наскоро! Sampai nanti!

Што е посебно за индонезискиот јазик?

Индонезискиот јазик е уникатен и интересен за изучување. Како официјален јазик на Индонезија, тој е важен дел од културата и идентитетот на оваа нација. За разлика од многу други јазици, индонезискиот има релативно едноставна граматика. Нема падежи, родови или комплицирани времиња, што го прави поедноставен за изучување. Индонезискиот за почетници е еден од преку 50 бесплатни јазични пакети што можете да ги добиете од нас. „50LANGUAGES“ е ефективен начин за учење индонезиски онлајн и бесплатно. Нашите наставни материјали за индонезискиот курс се достапни и онлајн и како апликации за iPhone и Android.

Индонезискиот јазик е фонетски, што значи дека зборовите се изговораат така како што се напишани. Ова го намалува стресот на учењето на правилното изговорување. Во индонезискиот јазик, зборовите често се образуваат со повторување. Повторувањето може да ја менува смислата на зборот или може да го засили значењето. Со овој курс можете самостојно да научите индонезиски - без учител и без училиште за јазици! Лекциите се јасно структурирани и ќе ви помогнат да ги постигнете вашите цели.

Индонезискиот јазик е смеса од многу јазици. Има многу заемки од арапски, санскрит, португалски, холандски и англиски, што го прави богат и разновиден. Индонезискиот јазик има специфичен систем за вежливост. Има различни форми на обраќање кои се користат во зависност од возраста, полот, социјалниот статус и блискоста на соговорникот. Научете брзо индонезиски со 100 лекции по индонезиски јазик организирани по тема. Аудиодатотеките MP3 за часовите ги зборуваа мајчин индонезиски говорници. Тие ви помагаат да го подобрите изговорот.

Индонезискиот јазик има и свој систем на писменост. Иако денес се користи латинската азбука, во минатото се користела јаванска и арапска писменост. Иако изучувањето на индонезискиот јазик може да изгледа како голем предизвик за некои, тој воедно претставува и уникатна прилика за учење на нова култура и историја. Затоа, учењето на индонезиски јазик може да биде обогатување и разбирање на различни култури.

Дури и почетниците од Индонезија можат ефикасно да учат индонезиски со „50 ЈАЗИЦИ“ преку практичните реченици. Прво ќе ги запознаете основните структури на јазикот. Примерочните дијалози ви помагаат да се изразите на странски јазик. Не е потребно претходно знаење.

Дури и напредните ученици можат да го повторат и консолидираат она што го научиле. Учите правилни и често изговорени реченици и можете веднаш да ги употребите. Ќе можете да комуницирате во секојдневните ситуации. Искористете ја паузата за ручек или времето во сообраќајот за да научите неколку минути индонезиски. Учите и во движење, како и дома.