© Julialazarova | Dreamstime.com

Mësoni bullgarisht falas

Mësoni bullgarisht shpejt dhe lehtë me kursin tonë të gjuhës “Bullgarisht për fillestarët”.

sq Shqip   »   bg.png български

Mësoni bullgarisht - Fjalët e para
Tungjatjeta! / Ç’kemi! Здравей! / Здравейте! Zdravey! / Zdraveyte!
Mirёdita! Добър ден! Dobyr den!
Si jeni? Как си? Kak si?
Mirupafshim! Довиждане! Dovizhdane!
Shihemi pastaj! До скоро! Do skoro!

Cila është mënyra më e mirë për të mësuar gjuhën bullgare?

Mësimi i gjuhës bullgare mund të jetë sfidues, por me angazhim dhe praktikë, mësimi i saj është i arritshëm. Bullgarishtja është gjuha zyrtare e Bullgarisë dhe ka rëndësi të veçantë në kulturën e këtij vendi. Aplikacionet e mësimdhënies së gjuhëve janë një mjet i mirë për mësimin e Bullgarishtes. Aplikacione si Duolingo dhe Rosetta Stone ofrojnë kurse të personalizuara që janë të përshtatshme për nivelin tuaj të gjuhës dhe ofrojnë praktikë të folurit dhe të dëgjimit. Bullgarishtja për fillestarët është një nga mbi 50 paketat e gjuhëve falas që mund të merrni nga ne. ‘50LANGUAGES’ është mënyra efektive për të mësuar bullgarisht online dhe falas. Materialet tona mësimore për kursin bullgar janë të disponueshme si në internet ashtu edhe si aplikacione për iPhone dhe Android.

Mësimi online është një mënyrë tjetër efektive për të mësuar Bullgarishten. Platforma si Coursera dhe Udemy ofrojnë kurse për gjuhë të ndryshme, duke përfshirë Bullgarishten. Këto platforma ofrojnë leksione, ushtrime dhe materiale të ndihmës. Librat didaktikë për mësimin e Bullgarishtes janë një mjet i dobishëm. Këto libra ofrojnë një pasqyrë të detajuar të gramatikës së gjuhës, fjalëve më të përdorura dhe modeleve të dialogut. Me këtë kurs ju mund të mësoni bullgarisht në mënyrë të pavarur - pa mësues dhe pa shkollë gjuhësore! Mësimet janë të strukturuara qartë dhe do t’ju ndihmojnë të arrini qëllimet tuaja.

Kanale të ndryshme në YouTube ofrojnë leksione në Bullgarisht. Këto kanale janë të ndarë në nivele të ndryshme të aftësive, gjë që mund t‘ju ndihmojë të mësoni në ritmin tuaj. Përdorimi i flashcards për të mësuar fjalë të reja dhe gramatikë është një metodë e provuar. Këto kartela mund të përdoren çdo ditë dhe ndihmojnë në rritjen e njohurive të gjuhës dhe përmirësimin e aftësive. Mësoni shpejt bullgarisht me 100 mësime të gjuhës bullgare të organizuara sipas temës. Skedarët audio MP3 për mësimet u folën nga folësit vendas bullgarë. Ato ju ndihmojnë të përmirësoni shqiptimin tuaj.

Bashkëbisedimi me folësit vendas ose pjesëmarrja në forume online ku flitet Bullgarisht, mund të ndihmojë në përmirësimin e aftësive të dëgjimit dhe të folurit në këtë gjuhë. Mësimet private me një mësues të kualifikuar janë një mënyrë tjetër e mirë për të mësuar Bullgarishten. Mësimet private mund të personalizohen sipas nevojave tuaja dhe mësuesi mund t‘ju ndihmojë të zgjidhni çdo vështirësi që mund të hasni.

Edhe fillestarët bullgarë mund të mësojnë bullgarisht në mënyrë efikase me ’50 GJUHË’ përmes fjalive praktike. Fillimisht do të njiheni me strukturat bazë të gjuhës. Shembuj të dialogëve ju ndihmojnë të shpreheni në një gjuhë të huaj. Nuk kërkohet njohuri paraprake.

Edhe nxënësit e avancuar mund të përsërisin dhe konsolidojnë atë që kanë mësuar. Ju mësoni fjali të sakta dhe të shpeshta dhe mund t’i përdorni menjëherë. Do të jeni në gjendje të komunikoni në situatat e përditshme. Përdorni pushimin tuaj të drekës ose kohën në trafik për të mësuar disa minuta bullgarisht. Ju mësoni në lëvizje si dhe në shtëpi.