‫שיחון‬

he ‫בדרכים‬   »   ta வழியில்

‫37 [שלושים ושבע]‬

‫בדרכים‬

‫בדרכים‬

37 [முப்பத்தி ஏழு]

37 [Muppatti ēḻu]

வழியில்

[vaḻiyil]

בחר כיצד תרצה לראות את התרגום:   
עברית טמילית נגן יותר
‫הוא רוכב על אופנוע.‬ அவர் மோட்டார் சைக்கிளில் செல்கிறார். அவர் மோட்டார் சைக்கிளில் செல்கிறார். 1
av-- -ōṭ-ā---a-k----l---l-----. avar mōṭṭār caikkiḷil celkiṟār.
‫הוא רוכב על אופניים.‬ அவர் சைக்கிளில். செல்கிறார். அவர் சைக்கிளில். செல்கிறார். 1
A--- -a-kki--l. C-l--ṟ--. Avar caikkiḷil. Celkiṟār.
‫הוא הולך ברגל.‬ அவர் நடந்து. செல்கிறார். அவர் நடந்து. செல்கிறார். 1
Av-----ṭ--tu.-Celk--ā-. Avar naṭantu. Celkiṟār.
‫הוא מפליג באוניה.‬ அவர் கப்பலில். செல்கிறார். அவர் கப்பலில். செல்கிறார். 1
Ava- k-p----l. Cel-i-ā-. Avar kappalil. Celkiṟār.
‫הוא שט בסירה.‬ அவர் படகில். செல்கிறார். அவர் படகில். செல்கிறார். 1
A-a----ṭ--il.------ṟā-. Avar paṭakil. Celkiṟār.
‫הוא שוחה.‬ அவர் நீந்துகிறார். அவர் நீந்துகிறார். 1
A--r-n-n-uk----. Avar nīntukiṟār.
‫מסוכן כאן?‬ இது ஆபத்தான இடமா? இது ஆபத்தான இடமா? 1
It- -p-t-āṉ- iṭ---? Itu āpattāṉa iṭamā?
‫מסוכן לנסוע לבד בטרמפים?‬ இங்கே தனியே செல்வது ஆபத்தா? இங்கே தனியே செல்வது ஆபத்தா? 1
Iṅ-ē --ṉi-ē c-lv-tu--p-ttā? Iṅkē taṉiyē celvatu āpattā?
‫מסוכן לטייל בלילה?‬ இங்கே இரவில் தனியே நடந்து செல்வது ஆபத்தா? இங்கே இரவில் தனியே நடந்து செல்வது ஆபத்தா? 1
Iṅ-- -r-vi- t--i---n-ṭ---- c---atu --attā? Iṅkē iravil taṉiyē naṭantu celvatu āpattā?
‫טעינו בדרך.‬ நாங்கள் தொலைந்துபோய்விட்டோம். நாங்கள் தொலைந்துபோய்விட்டோம். 1
Nā-ka--t---in-u-ōy-iṭ-ō-. Nāṅkaḷ tolaintupōyviṭṭōm.
‫אנחנו בדרך הלא נכונה.‬ நாங்கள் தவறான பாதையில் வந்திருக்கிறோம். நாங்கள் தவறான பாதையில் வந்திருக்கிறோம். 1
N--k-- -a-a--ṉ- --ta--i---a---------ō-. Nāṅkaḷ tavaṟāṉa pātaiyil vantirukkiṟōm.
‫אנחנו צריכים לנסוע חזרה.‬ நாங்கள் திரும்ப வேண்டும். நாங்கள் திரும்ப வேண்டும். 1
N--kaḷ -i-u--a --ṇ---. Nāṅkaḷ tirumpa vēṇṭum.
‫איפה אפשר לחנות?‬ இங்கே வண்டியை எங்கே நிறுத்துவது? இங்கே வண்டியை எங்கே நிறுத்துவது? 1
Iṅ-----ṇṭiyai e-kē-ni---tuva-u? Iṅkē vaṇṭiyai eṅkē niṟuttuvatu?
‫יש כאן חנייה?‬ இங்கே வண்டியை நிறுத்துமிடம் ஏதும் இருக்கிறதா? இங்கே வண்டியை நிறுத்துமிடம் ஏதும் இருக்கிறதா? 1
I-k--va-ṭ-y-- niṟ---um-ṭam-ē-u- i-uk------? Iṅkē vaṇṭiyai niṟuttumiṭam ētum irukkiṟatā?
‫כמה זמן אפשר לחנות כאן?‬ இங்கே வண்டியை எத்தனை நேரம் நிறுத்தலாம்? இங்கே வண்டியை எத்தனை நேரம் நிறுத்தலாம்? 1
Iṅk--v--ṭ-ya- ett-ṉ-i-nēram -i-u--a--m? Iṅkē vaṇṭiyai ettaṉai nēram niṟuttalām?
‫את / ה גולש / ת סקי?‬ நீங்கள் பனிச்சறுக்கல் செய்வீர்களா? நீங்கள் பனிச்சறுக்கல் செய்வீர்களா? 1
N-ṅ-aḷ pa-i-caṟ--ka-------rka--? Nīṅkaḷ paṉiccaṟukkal ceyvīrkaḷā?
‫את / ה עולה במעלית הסקי?‬ நீங்கள் ஸ்கி லிஃபடில் உச்சிக்கு செல்வீர்களா? நீங்கள் ஸ்கி லிஃபடில் உச்சிக்கு செல்வீர்களா? 1
N--ka--sk- l-ḥp---l--cc-kk--c-l-īr-a-ā? Nīṅkaḷ ski liḥpaṭil uccikku celvīrkaḷā?
‫ניתן לשכור כאן מגלשי סקי?‬ இங்கு பனிச்சறுக்கல் பலகை வாடகைக்கு எடுக்க முடியுமா? இங்கு பனிச்சறுக்கல் பலகை வாடகைக்கு எடுக்க முடியுமா? 1
I-k- -a-ic-a-ukka--pala-ai v-ṭ-k-i--u eṭukka m-ṭ---mā? Iṅku paṉiccaṟukkal palakai vāṭakaikku eṭukka muṭiyumā?

‫לדבר עם עצמך‬

‫זה בדרך כלל מוזר לראות מישהו שמדבר עם עצמו.‬ ‫וכמעט כל האנשים מנהלים עם עצמם שיחות באופן קבוע.‬ ‫פסיכולוגים מעריכים שיותר מ-95 אחוז מהמבוגרים עושים כך.‬ ‫ילדים מדברים עם עצמם כמעט תמיד בזמן שהם משחקים.‬ ‫אז לנהל שיחה עם עצמך זה נורמלי לגמרי.‬ ‫זה פשוט נחשב לסוג מיוחד של תקשורת.‬ ‫לדבר עם עצמך נותן לפעמים הרבה יתרונות!‬ ‫כי אנחנו מארגנים את מחשבותינו דרך הדיבור.‬ ‫שיחות עם עצמנו הן הרגעים בהם יוצא הקול הפנימי שלנו.‬ ‫אפשר לומר שזו חשיבה בקול רם.‬ ‫אנשים מפוזרים מדברים לעצמם בתדירות גבוהה יותר מאנשים אחרים.‬ ‫אצל האנשים הללו ישנו אזור במוח שהוא פחות פעיל.‬ ‫לכן הם פחות מאורגנים.‬ ‫הם עוזרים לעצמם להיות יותר מאורגנים על ידי דיבור עצמי.‬ ‫דיבור עצמי יכול גם לעזור לנו בקבלת החלטות.‬ ‫זו גם שיטה טובה לפרק לחצים.‬ ‫דיבור עצמי מעודד את הריכוז ועושה אותנו ליותר יעילים.‬ ‫לוקח יותר זמן לבטא משהו בקול מאשר לחשוב עליו.‬ ‫בזמן הדיבור אנחנו מודעים יותר למחשבותינו.‬ ‫נוכל לפתור בחינות קשות בצורה טובה יותר, אם נדבר אל עצמנו תוך כדי.‬ ‫ניסויים שונים הוכיחו זאת.‬ ‫נוכל לתת לעצמנו יותר אומץ על ידי דיבור עצמי.‬ ‫הרבה ספורטאים מדברים עם עצמם בכדי לתת לעצמם מוטיבציה.‬ ‫לצערנו, אנחנו מדברים עם עצמנו בדרך כלל בזמן סיטואציות שליליות.‬ ‫לכן עלינו תמיד לנסות לנסח את הכל בצורה חיובית.‬ ‫ועלינו לחזור לעיתים קרובות על מה שאנחנו רוצים.‬ ‫כך נוכל להשפיע בצורה חיובית על ההישגים שלנו בעזרת דיבור.‬ ‫אבל זה יעבוד רק אם נישאר מציאותיים!‬