© Goory | Dreamstime.com

Învață cehă gratuit

Învață cehă rapid și ușor cu cursul nostru de limbă „Ceha pentru începători”.

ro Română   »   cs.png čeština

Învață cehă - primele cuvinte
Ceau! Ahoj!
Bună ziua! Dobrý den!
Cum îţi merge? Jak se máte?
La revedere! Na shledanou!
Pe curând! Tak zatím!

Ce este special la limba cehă?

Ceha este o limbă fascinantă, cu multe particularități care o diferențiază de alte limbi slave. Face parte din grupul limbilor slavice de vest și este vorbită de aproximativ 10 milioane de oameni, majoritatea în Republica Cehă. Alfabetul ceh, bazat pe alfabetul latin, are anumite particularități care îl diferențiază. Conține numeroase diacritice, inclusiv hacik (ˇ), care modifică pronunția literelor. De exemplu, “č“ este pronunțat ca “ch“ în engleză. Cehă pentru începători este unul dintre cele peste 50 de pachete de limbi gratuite pe care le puteți obține de la noi. „50LANGUAGES” este modalitatea eficientă de a învăța ceha online și gratuit. Materialele noastre didactice pentru cursul de cehă sunt disponibile atât online, cât și ca aplicații pentru iPhone și Android.

Gramatica limbii cehe este complexă și plină de excepții. Ea păstrează sistemul de cazuri gramaticale, având nu mai puțin de șapte cazuri. Acest lucru permite o mare varietate de structuri de propoziții și o mare flexibilitate în exprimare. Vocabularul ceh este de asemenea distinctiv. Acesta include multe cuvinte care nu au echivalente în alte limbi. De exemplu, “litost“ este un termen care descrie un sentiment de tristețe și regret profund, care nu poate fi tradus exact în alte limbi. Cu acest curs puteți învăța ceha independent - fără profesor și fără școală de limbi străine! Lecțiile sunt clar structurate și vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele.

Pronunția în cehă este de asemenea unică. Există anumite sunete în cehă care nu se găsesc în alte limbi, precum “ř“. Acest sunet, care combină “r“ și “zh“, poate fi o provocare pentru vorbitorii de alte limbi. Limba cehă are un sistem interesant de politețe. În cehă, există două forme de “tu“, una formală și una informală. Alegerea corectă depinde de relația dintre vorbitori și de contextul conversației. Învață ceha rapid cu 100 de lecții de limba cehă organizate pe subiecte. Fișierele audio MP3 pentru lecții au fost vorbite de vorbitori nativi de cehă. Ele vă ajută să vă îmbunătățiți pronunția.

Literatura cehă a jucat un rol important în dezvoltarea limbii. Mari autori cehi, precum Franz Kafka și Milan Kundera, au contribuit la promovarea și evoluția limbii cehe prin operele lor. Astfel, limba cehă este specială prin multe aspecte. De la alfabetul său unic, la gramatica complexă și vocabularul unic, ceha oferă o perspectivă unică asupra culturii și mentalității cehe.

Chiar și începătorii cehi pot învăța eficient ceha cu „50LANGUAGES” prin propozițiile practice. Mai întâi veți cunoaște structurile de bază ale limbii. Exemple de dialoguri vă ajută să vă exprimați în limba străină. Nu sunt necesare cunoștințe anterioare.

Chiar și cursanții avansați pot repeta și consolida ceea ce au învățat. Înveți propoziții corecte și rostite frecvent și le poți folosi imediat. Veți putea comunica în situații de zi cu zi. Folosiți-vă pauza de prânz sau timpul în trafic pentru a învăța câteva minute de cehă. Înveți atât din mers, cât și acasă.