© ePhotocorp | Dreamstime.com

Belajar bahasa Marathi secara percuma

Belajar bahasa Marathi dengan cepat dan mudah dengan kursus bahasa kami ‘Marathi untuk pemula‘.

ms Malay   »   mr.png मराठी

Belajar Marathi - Perkataan pertama
Helo! नमस्कार! namaskāra!
Selamat sejahtera! नमस्कार! Namaskāra!
Apa khabar? आपण कसे आहात? Āpaṇa kasē āhāta?
Selamat tinggal! नमस्कार! येतो आता! भेटुय़ा पुन्हा! Namaskāra! Yētō ātā! Bhēṭuẏā punhā!
Jumpa lagi! लवकरच भेटू या! Lavakaraca bhēṭū yā!

Apakah keistimewaan bahasa Marathi?

Bahasa Marathi adalah bahasa yang kaya dengan ciri-ciri unik. Ia merupakan bahasa rasmi di Maharashtra, India dan digunakan oleh hampir 83 juta orang di seluruh dunia. Sebagai anggota rumpun bahasa Indo-Arya, bahasa Marathi memiliki banyak keistimewaan. Keunikan pertama bahasa Marathi adalah struktur gramatikalnya. Ia mempunyai sistem tatabahasa yang kompleks dengan tiga jenis kelamin: laki-laki, perempuan, dan netral. Ini menciptakan kerumitan dan kedalaman dalam bahasa dan memungkinkan variasi dalam ekspresi. Marathi untuk pemula ialah salah satu daripada lebih 50 pek bahasa percuma yang anda boleh dapatkan daripada kami. ’50LANGUAGES’ ialah cara yang berkesan untuk mempelajari bahasa Marathi dalam talian dan secara percuma. Bahan pengajaran kami untuk kursus Marathi boleh didapati dalam talian dan sebagai aplikasi iPhone dan Android.

Sistem penulisan dalam bahasa Marathi juga menarik. Bahasa ini menggunakan aksara Devanagari, yang sama dengan aksara yang digunakan dalam bahasa Sanskrit dan Hindi. Ini menciptakan identitas visual yang kuat untuk bahasa. Bahasa Marathi juga kaya dengan kata pinjaman. Banyak kata dalam bahasa ini berasal dari bahasa Sanskerta, menunjukkan pengaruh sejarah dan budaya India Kuno pada bahasa dan budaya Marathi. Dengan kursus ini anda boleh belajar bahasa Marathi secara bebas - tanpa guru dan tanpa sekolah bahasa! Pelajaran disusun dengan jelas dan akan membantu anda mencapai matlamat anda.

Sastra Marathi adalah aset penting dalam budaya Marathi. Mulai dari puisi klasik hingga novel kontemporer, sastra Marathi mencerminkan budaya, sejarah, dan nilai-nilai masyarakat Maharashtra, memperkaya bahasa itu sendiri. Peribahasa dan ungkapan dalam bahasa Marathi juga patut diperhatikan. Banyak dari mereka mencerminkan budaya dan filsafat India, memberikan wawasan unik ke dalam pandangan dunia masyarakat Maharashtra. Belajar bahasa Marathi dengan pantas dengan 100 pelajaran bahasa Marathi yang dianjurkan mengikut topik. Fail audio MP3 untuk pelajaran dituturkan oleh penutur asli Marathi. Mereka membantu anda meningkatkan sebutan anda.

Penggunaan bahasa Marathi dalam media juga menonjol. Bahasa ini digunakan secara luas dalam film, televisi, dan radio, menunjukkan peran pentingnya dalam kehidupan sehari-hari masyarakat Maharashtra. Akhirnya, bahasa Marathi terus berkembang dan beradaptasi. Dengan pengaruh globalisasi dan teknologi, bahasa ini terus berubah dan tumbuh, mempertahankan relevansinya dalam dunia yang selalu berubah. Ini mencerminkan vitalitas dan keberlanjutan bahasa Marathi dalam era modern.

Malah pemula Marathi boleh belajar Marathi dengan cekap dengan ’50LANGUAGES’ melalui ayat praktikal. Mula-mula anda akan mengenali struktur asas bahasa. Contoh dialog membantu anda mengekspresikan diri anda dalam bahasa asing. Pengetahuan awal tidak diperlukan.

Malah pelajar lanjutan boleh mengulang dan menyatukan apa yang telah mereka pelajari. Anda mempelajari ayat yang betul dan kerap dituturkan dan anda boleh menggunakannya serta-merta. Anda akan dapat berkomunikasi dalam situasi harian. Gunakan rehat makan tengah hari atau masa dalam trafik untuk mempelajari beberapa minit Marathi. Anda belajar semasa dalam perjalanan dan juga di rumah.