© Mazzzur | Dreamstime.com

Belajar bahasa Parsi secara percuma

Belajar bahasa Parsi dengan cepat dan mudah dengan kursus bahasa kami ‘Parsi untuk pemula‘.

ms Malay   »   fa.png فارسی

Belajar bahasa Parsi - Perkataan pertama
Helo! ‫سلام‬ salâm!
Selamat sejahtera! ‫روز بخیر!‬ ruz be khair!
Apa khabar? ‫حالت چطوره؟ / چطوری‬ hâlet chetore?
Selamat tinggal! ‫خدا نگهدار!‬ khodâ negahdâr!
Jumpa lagi! ‫تا بعد!‬ tâ ba-ad!

Apakah keistimewaan bahasa Parsi?

Bahasa Parsi adalah bahasa yang khas. Dikenal juga sebagai Farsi, ia adalah bahasa utama Iran dan mempunyai sejarah dan budaya yang kaya. Keunikan bahasa ini terletak pada ciri-cirinya yang mencerminkan budaya Parsi. Tatabahasa Parsi mempunyai struktur yang jelas dan logik. Penggunaan kata kerja, kata nama, dan penanda kasus menunjukkan kekhasan bahasa ini. Struktur ayat yang berbeza memainkan peranan penting dalam memahami makna. Parsi untuk pemula ialah salah satu daripada lebih 50 pek bahasa percuma yang anda boleh dapatkan daripada kami. ‘50LANGUAGES’ ialah cara yang berkesan untuk belajar bahasa Parsi dalam talian dan secara percuma. Bahan pengajaran kami untuk kursus bahasa Parsi tersedia dalam talian dan sebagai aplikasi iPhone dan Android.

Sistem fonetik Parsi juga sangat menarik. Ia mempunyai sebutan yang khas dan pelbagai perubahan bunyi yang mempengaruhi sebutan. Ini memudahkan pemahaman tentang tingkat fonetik bahasa. Bahasa Parsi mempunyai struktur kata yang kompleks dan berbagai cara untuk membentuk kata-kata baru. Ia melibatkan penggabungan berbagai akar kata, awalan, dan akhiran. Pendekatan ini memudahkan pengekspresian berbagai jenis informasi. Dengan kursus ini anda boleh belajar bahasa Parsi secara bebas - tanpa guru dan tanpa sekolah bahasa! Pelajaran disusun dengan jelas dan akan membantu anda mencapai matlamat anda.

Sistem penulisan Parsi berdasarkan skrip Arab, dengan beberapa tambahan dan perubahan. Ini membantu dalam mempelajari sistem penulisan yang serupa dengan bahasa Parsi. Ini adalah alat utama untuk membaca dan menulis teks. Bahasa Parsi memiliki peraturan tatabahasa yang jelas. Memahami peraturan-peraturan ini membolehkan penggunaan bahasa dengan betul dan tepat. Memahami peraturan bahasa ini memungkinkan penggunaan ekspresi yang tepat. Belajar bahasa Parsi dengan pantas dengan 100 pelajaran bahasa Parsi yang dianjurkan mengikut topik. Fail audio MP3 untuk pelajaran dituturkan oleh penutur asli Parsi. Mereka membantu anda meningkatkan sebutan anda.

Belajar dan menguasai Parsi bisa menjadi pengalaman yang sangat memuaskan. Set lengkap konsep baru dan tantangan yang ditawarkan oleh bahasa ini sangat penting untuk pengembangan bahasa Anda. Akhirnya, bahasa Parsi memungkinkan penciptaan produk budaya yang unik. Dengan kemampuannya untuk mengekspresikan makna melalui struktur kata yang kreatif, ia menonjol sebagai bahasa yang sangat unik.

Malah pemula Parsi boleh belajar bahasa Parsi dengan cekap dengan ’50BAHASA’ melalui ayat praktikal. Mula-mula anda akan mengenali struktur asas bahasa. Contoh dialog membantu anda mengekspresikan diri anda dalam bahasa asing. Pengetahuan awal tidak diperlukan.

Malah pelajar lanjutan boleh mengulang dan menyatukan apa yang telah mereka pelajari. Anda mempelajari ayat yang betul dan kerap dituturkan dan anda boleh menggunakannya serta-merta. Anda akan dapat berkomunikasi dalam situasi harian. Gunakan rehat makan tengah hari atau masa dalam lalu lintas untuk mempelajari beberapa minit bahasa Parsi. Anda belajar semasa dalam perjalanan dan juga di rumah.