© Sjors737 | Dreamstime.com

Leer gratis Bengaals

Snel en eenvoudig Bengaals leren met onze taalcursus ‘Bengaals voor beginners‘.

nl Nederlands   »   bn.png বাংলা

Bengaals leren - Eerste woorden
Hallo! নমস্কার! / আসসালামু আ’লাইকুম namaskāra! / Āsasālāmu ā’lā'ikuma
Dag! নমস্কার! / আসসালামু আ’লাইকুম namaskāra! / Āsasālāmu ā’lā'ikuma
Hoe gaat het? আপনি কেমন আছেন? āpani kēmana āchēna?
Tot ziens! এখন তাহলে আসি! Ēkhana tāhalē āsi!
Tot gauw! শীঘ্রই দেখা হবে! Śīghra'i dēkhā habē!

Wat is er speciaal aan de Bengaalse taal?

Het Bengaals is een fascinerende taal, gesproken door bijna 230 miljoen mensen wereldwijd. Het is de officiële taal van Bangladesh en een van de 22 officiële talen van India. Deze taal heeft unieke kenmerken die het onderscheiden van andere talen. Een opvallend kenmerk van het Bengaals is het schrift. Het Bengaals maakt gebruik van het Bengaalse alfabet, een schrift dat uniek is voor deze taal. Dit maakt het Bengaals een van de weinige talen met een eigen schrift. Bengaals voor beginners is een van de meer dan 50 gratis taalpakketten die je bij ons kunt krijgen. ’50LANGUAGES’ is de effectieve manier om online en gratis Bengaals te leren. Ons lesmateriaal voor de cursus Bengaals is zowel online als als iPhone- en Android-app beschikbaar.

Een ander interessant aspect van het Bengaals is de rijke vocabulaire. Het Bengaals heeft een overvloed aan synoniemen, wat het een zeer expressieve taal maakt. Dit toont de rijke culturele geschiedenis van de Bengaalse gemeenschap. Het Bengaals staat ook bekend om zijn poëtische en muzikale kwaliteiten. Veel Bengaalse woorden en zinnen worden gekenmerkt door een natuurlijke ritmische kwaliteit, die ze bijzonder geschikt maakt voor poëzie en muziek. Met deze cursus kunt u zelfstandig Bengaals leren - zonder leraar en zonder taalschool! De lessen zijn duidelijk gestructureerd en helpen je om je doelen te bereiken.

Het Bengaals weerspiegelt de rijke geschiedenis en cultuur van Bengalen. Door zijn woorden en uitdrukkingen biedt het een unieke kijk op het leven en de tradities van de Bengaalse gemeenschap. Elke taal is een universum op zich, en het Bengaals is daarop geen uitzondering. Het Bengaals is een taal in constante evolutie. In de afgelopen decennia heeft het aanzienlijke veranderingen ondergaan als gevolg van politieke, sociale en technologische factoren. Zo is het gebruik van nieuwe termen om moderne concepten te beschrijven tegenwoordig gebruikelijk. Leer snel Bengaals met 100 Bengaalse taallessen georganiseerd op onderwerp. De mp3-audiobestanden voor de lessen zijn ingesproken door Bengaalse moedertaalsprekers. Ze helpen je om je uitspraak te verbeteren.

Een andere fascinerende kant van het Bengaals is de rijke literaire traditie. De taal heeft een lange geschiedenis van poëzie en proza, met auteurs als Rabindranath Tagore, die een diepgaande invloed hebben gehad op de Bengaalse taal en cultuur. Ondanks de uitdagingen blijft het Bengaals floreren en zich ontwikkelen als een levende taal. Het is een taal die veel te bieden heeft, zowel voor degenen die het als hun moedertaal spreken, als voor degenen die het als tweede taal willen leren. Het Bengaals is ongetwijfeld een taalkundige schat.

Zelfs Bengaalse beginners kunnen dankzij de praktische zinnen efficiënt Bengaals leren met ’50LANGUAGES’. Eerst maak je kennis met de basisstructuren van de taal. Voorbeelddialogen helpen u om u in de vreemde taal uit te drukken. Voorkennis is niet vereist.

Zelfs gevorderde leerlingen kunnen herhalen en consolideren wat ze hebben geleerd. Je leert correcte en vaak gesproken zinnen en kunt ze meteen gebruiken. Je kunt communiceren in alledaagse situaties. Gebruik uw lunchpauze of tijd in het verkeer om een paar minuten Bengaals te leren. Je leert zowel onderweg als thuis.