© Ongchangwei | Dreamstime.com

Leer gratis Vietnamees

Snel en gemakkelijk Vietnamees leren met onze taalcursus ‘Vietnamees voor beginners‘.

nl Nederlands   »   vi.png Việt

Leer Vietnamees - Eerste woorden
Hallo! Xin chào!
Dag! Xin chào!
Hoe gaat het? Khỏe không?
Tot ziens! Hẹn gặp lại nhé!
Tot gauw! Hẹn sớm gặp lại nhé!

Wat is er speciaal aan de Vietnamese taal?

Het Vietnamees is een bijzondere taal. Het is de officiële taal van Vietnam en wordt gesproken door meer dan 90 miljoen mensen. Het heeft verschillende unieke kenmerken die het onderscheiden. Een belangrijk kenmerk van het Vietnamees is het tonale systeem. Elke lettergreep in het Vietnamees kan op zes verschillende tonen worden uitgesproken, wat de betekenis van het woord kan veranderen. Vietnamees voor beginners is een van de meer dan 50 gratis taalpakketten die je bij ons kunt krijgen. ’50LANGUAGES’ is de effectieve manier om online en gratis Vietnamees te leren. Ons lesmateriaal voor de cursus Vietnamees is zowel online als als iPhone- en Android-app beschikbaar.

Daarnaast gebruikt het Vietnamees het Latijnse alfabet, maar met diakritische tekens. Dit systeem, bekend als Quốc ngữ, werd in de 17e eeuw ontwikkeld door Portugese missionarissen. Het Vietnamees heeft ook een rijke en gevarieerde woordenschat. Hoewel het een Mon-Khmer taal is, heeft het veel leenwoorden uit het Chinees, Frans en andere talen. Met deze cursus kunt u zelfstandig Vietnamees leren - zonder leraar en zonder talenschool! De lessen zijn duidelijk gestructureerd en helpen je om je doelen te bereiken.

Er is ook een rijke traditie van Vietnamese poëzie en literatuur. Van klassieke werken zoals de Truyện Kiều tot moderne literatuur, de taal is rijk aan expressieve mogelijkheden. Het Vietnamees heeft verschillende dialecten, afhankelijk van de regio. Deze kunnen variëren in uitspraak, woordenschat en zelfs enkele grammaticale aspecten. Leer snel Vietnamees met 100 Vietnamese taallessen georganiseerd op onderwerp. De mp3-audiobestanden voor de lessen zijn ingesproken door Vietnamese moedertaalsprekers. Ze helpen je om je uitspraak te verbeteren.

Bovendien heeft het Vietnamees een reeks formele en informele registers. Deze zijn gebaseerd op sociale status en situatie, waardoor communicatie in het Vietnamees subtiele nuances kan hebben. Kortom, het Vietnamees is een fascinerende taal. Of het nu het tonale systeem, het unieke schrift, de gevarieerde woordenschat, de literaire traditie of de formele en informele registers zijn, het heeft veel te bieden. Het is een levendige weerspiegeling van de Vietnamese cultuur en geschiedenis.

Zelfs Vietnamese beginners kunnen efficiënt Vietnamees leren met ’50LANGUAGES’ door middel van de praktische zinnen. Eerst maak je kennis met de basisstructuren van de taal. Voorbeelddialogen helpen u om u in de vreemde taal uit te drukken. Voorkennis is niet vereist.

Zelfs gevorderde leerlingen kunnen herhalen en consolideren wat ze hebben geleerd. Je leert correcte en vaak gesproken zinnen en kunt ze meteen gebruiken. Je kunt communiceren in alledaagse situaties. Gebruik uw lunchpauze of tijd in het verkeer om een paar minuten Vietnamees te leren. Je leert zowel onderweg als thuis.