македонски » англиски US   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [twelve]

Beverages

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [twelve]

Beverages

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Јас пијам чај. I d---- t--.
Јас пијам кафе. I d---- c-----.
Јас пијам минерална вода. I d---- m------ w----.
   
Пиеш ли чај со лимон? Do y-- d---- t-- w--- l----?
Пиеш ли кафе со шеќер? Do y-- d---- c----- w--- s----?
Пиеш ли вода со мраз? Do y-- d---- w---- w--- i--?
   
Овде има забава. Th--- i- a p---- h---.
Луѓето пијат шампањско. Pe---- a-- d------- c--------.
Луѓето пијат вино и пиво. Pe---- a-- d------- w--- a-- b---.
   
Пиеш ли алкохол? Do y-- d---- a------?
Пиеш ли виски? Do y-- d---- w----- / w-------- (a-.)?
Пиеш ли кола со рум? Do y-- d---- C--- w--- r--?
   
Јас не сакам шампањско. I d- n-- l--- c--------.
Јас не сакам вино. I d- n-- l--- w---.
Јас не сакам пиво. I d- n-- l--- b---.
   
Бебето сака млеко. Th- b--- l---- m---.
Детето сака какао и сок од јаболко. Th- c---- l---- c---- a-- a---- j----.
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Th- w---- l---- o----- a-- g--------- j----.