македонски » англиски US   Мал разговор 2


21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [twenty-one]

Small Talk 2

21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [twenty-one]

Small Talk 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Од каде доаѓате? Wh--- d- y-- c--- f---?
Од Базел. Fr-- B----.
Базел се наоѓа во Швајцарија. Ba--- i- i- S----------.
   
Смеам ли да ви го претставам господинот Милер? Ma- I i-------- M-. M-----?
Тој е странец. He i- a f--------.
Тој зборува повеќе јазици. He s----- s------ l--------.
   
Дали сте овде по прв пат? Ar- y-- h--- f-- t-- f---- t---?
Не, јас веќе бев овде минатата година. No- I w-- h--- o--- l--- y---.
Но само една седмица. On-- f-- a w---- t-----.
   
Како Ви се допаѓа кај нас? Ho- d- y-- l--- i- h---?
Многу добро. Луѓето се љубезни. A l--. T-- p----- a-- n---.
И околината ми се допаѓа исто така. An- I l--- t-- s------- t--.
   
Што сте по занимање? Wh-- i- y--- p---------?
Јас сум преведувач. I a- a t---------.
Јас преведувам книги. I t-------- b----.
   
Дали сте сами овде? Ar- y-- a---- h---?
Не, мојата сопруга / мојот сопруг е исто така овде. No- m- w--- / m- h------ i- a--- h---.
А таму се моите две деца. An- t---- a-- m- t-- c-------.