македонски » англиски US   Негирање 1


64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

64 [sixty-four]

Negation 1

64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

64 [sixty-four]

Negation 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Јас не го разбирам зборот. I d---- u--------- t-- w---.
Јас не ја разбирам реченицата. I d---- u--------- t-- s-------.
Јас не го разбирам значењето. I d---- u--------- t-- m------.
   
наставник / учител th- t-----r
Го разбирате ли наставникот? Do y-- u--------- t-- t------?
Да, јас го разбирам добро. Ye-- I u--------- h-- w---.
   
наставничка / учителка th- t-----r
Ја разбирате ли наставничката? Do y-- u--------- t-- t------?
Да, јас ја разбирам добро. Ye-- I u--------- h-- w---.
   
луѓе th- p----e
Ги разбирате ли луѓето? Do y-- u--------- t-- p-----?
Не, јас не ги разбирам сосема добро. No- I d---- u--------- t--- s- w---.
   
пријателка th- g--------d
Имате ли пријателка? Do y-- h--- a g---------?
Да, имам . Ye-- I d-.
   
ќерка th- d------r
Имате ли ќерка? Do y-- h--- a d-------?
Не, јас немам ќерка. No- I d----.