македонски » англиски US   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [ninety-two]

Subordinate clauses: that 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [ninety-two]

Subordinate clauses: that 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish US
Ме лути, дека рчиш. I’- a---- t--- y-- s----.
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. I’- a---- t--- y-- d---- s- m--- b---.
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. I’- a---- t--- y-- c--- s- l---.
   
Мислам, дека му треба лекар. I t---- h- n---- a d-----.
Мислам, дека тој е болен. I t---- h- i- i--.
Мислам, дека тој сега спие. I t---- h- i- s------- n--.
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. We h--- t--- h- m------ o-- d-------.
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. We h--- t--- h- h-- a l-- o- m----.
Ние се надеваме, дека тој е милионер. We h--- t--- h- i- a m----------.
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. I h---- t--- y--- w--- h-- a- a-------.
Слушнав, дека таа лежи во болница. I h---- t--- s-- i- i- t-- h-------.
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. I h---- t--- y--- c-- i- c--------- w------.
   
Ме радува, дека дојдовте. I’- h---- t--- y-- c---.
Ме радува, дека имате интерес. I’- h---- t--- y-- a-- i---------.
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. I’- h---- t--- y-- w--- t- b-- t-- h----.
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. I’- a----- t-- l--- b-- h-- a------ g---.
Се плашам, дека мораме да земеме такси. I’- a----- w- w--- h--- t- t--- a t---.
Се плашам, дека немам пари кај себе. I’- a----- I h--- n- m--- m----.