македонски » индонезиски   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [empat puluh empat]

Keluar pada malam hari

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [empat puluh empat]

Keluar pada malam hari

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Има ли овде дискотека? Ap---- a-- d------- d- s---?
Има ли овде ноќен клуб? Ap---- a-- k--- m---- d- s---?
Има ли овде кафеана? Ap---- a-- b-- d- s---?
   
Што има вечерва во театар? Ad- p---------- a-- d- t----- m---- i--?
Што има вечерва во кино? Ad- f--- a-- d- b------ m---- i--?
Што има вечерва на телевизија? Ad- a---- a-- d- t------- m---- i--?
   
Има ли уште билети за театар? Ap- m---- a-- t---- u---- t-----?
Има ли уште билети за кино? Ap- m---- a-- t---- u---- b------?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Ap- m---- a-- t---- u---- p----------- b---?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Sa-- i---- d---- p----- b-------.
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Sa-- i---- d---- d- t-----.
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Sa-- i---- d---- p----- d----.
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Ap---- A--- d---- m------ s---- k----- s---?
Кога започнува претставата? Ka--- m---- p-------------?
Можете ли да ми обезбедите една карта? Da------ A--- m---------- t---- u---- s---?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Ap---- d- d---- s--- a-- l------- g---?
Има ли овде во близината тениско игралиште? Ap---- d- d---- s--- a-- l------- t----?
Има ли овде во близината затворен базен? Ap---- d- d---- s--- a-- k---- r----- d- d---- r------?