македонски » индонезиски   Минато на модалните глаголи 1


87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

87 [delapan puluh tujuh]

Masa lampau kata kerja modal 1

87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

87 [delapan puluh tujuh]

Masa lampau kata kerja modal 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Ние моравме да ги полеваме цвеќињата. Ka-- h---- m------- b----.
Ние моравме да го расчистиме станот. Ka-- h---- m---------- a--------.
Ние моравме да ги измиеме садовите. Ka-- h---- m------ p-----.
   
Моравте ли да ја платите сметката? Ha------ k----- m------- t------?
Моравте ли да платите влез? Ha------ k----- m------- b---- m----?
Моравте ли да платите казна? Ha------ k----- m------- d----?
   
Кој мораше да се поздрави? Si--- y--- h---- p----?
Кој мораше да си оди рано дома? Si--- y--- h---- p----- l---- a--- k- r----?
Кој мораше да го земе возот? Si--- y--- h---- n--- k-----?
   
Ние не сакавме да останеме долго. Ka-- t---- i---- t------ l---.
Ние не сакавме да пиеме ништо. Ka-- t---- i---- m----.
Ние не сакавме да пречиме. Ka-- t---- i---- m---------.
   
Јас штотуку сакав да телефонирам. Sa-- i---- m-------- t---.
Јас сакав да нарачам едно такси. Sa-- i---- m------ t----.
Јас имено сакав да патувам дома. Sa-- i---- p----- k- r----.
   
Јас мислев, дека сакаше да ја повикаш твојата жена. Sa-- k--- k--- i---- m-------- i------.
Јас мислев, дека сакаше да повикаш информации. Sa-- k--- k--- i---- m-------- b----- i--------.
Јас мислев, дека сакаше да нарачаш пица. Sa-- k--- k--- i---- m------ p----.