македонски » индонезиски   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [sembilan puluh enam]

Kata sambung 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [sembilan puluh enam]

Kata sambung 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. Sa-- b----- k----- j-- w------- b-------.
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. Sa-- l---- k----- s--- h---- b------.
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. Sa-- b------- b------ k---- s--- b------ 60 t----.
   
Кога ќе се јавите? Ka--- A--- m--------?
Штом имам еден момент време. Se---- b--- s--- p---- w----.
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. Di- m-------- s----- k----- d-- p---- s------ w----.
   
Колку долго ќе работите? Be---- l--- A--- a--- b------?
Јас ќе работам, се додека можам. Sa-- a--- b------ s----- s--- b---.
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. Sa-- a--- b------ s----- s--- s----.
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. Di- l---- m------ b-------- d- t----- t---- d------- b------.
Таа чита весник, наместо да готви. Di- l---- m------ m------ k---- d------- m------.
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. Di- l---- m------ d---- d- b-- d------- p----- k- r----.
   
Колку што знам, тој живее овде. Se---- y--- s--- t---- d-- t------ d- s---.
Колку што знам, неговата сопруга е болна. Se---- y--- s--- t---- i------- s----.
Колку што знам, тој е невработен. Se---- y--- s--- t---- d-- m---------.
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. Sa-- k--------- k---- t---- s--- p---- t---- w----.
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. Sa-- k---------- b--- k---- t---- s--- p---- t---- w----.
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. Sa-- t-------- k---- t---- p---- s--- a--- t---- w----.