македонски » корејски   Учење на странски јазици


23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [스물셋]
23 [seumulses]

외국어 배우기
oegug-eo baeugi

23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [스물셋]
23 [seumulses]

외국어 배우기
oegug-eo baeugi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Каде учевте шпански? 어디- 스---- 배---?
e------ s------------- b-----------?
Знаете ли исто така и португалски? 포르---- 할 줄 알--?
p-------------- h-- j-- a-----?
Да, а исто така знам и нешто италијански. 네, 그-- 이---- 약- 해-.
n-- g------ i--------- y----- h----.
   
Јас мислам дека Вие зборувате многу добро. 제가 보--- 아- 잘--.
j--- b-------- a-- j-------.
Јазиците се прилично слични. 그 언--- 꽤 비---.
g-- e------------- k---- b----------.
Јас можам добро да ги разберам. 저는 그--- 잘 알--- 수 있--.
j------ g-------------- j-- a----------- s- i-------.
   
Но говорењето и пишувањето е тешко. 하지- 말--- 쓰-- 어---.
h------ m-------- s--------- e---------.
Јас уште правам многу грешки. 저는 아- 실-- 많- 해-.
j------ a--- s-------- m----- h----.
Ве молам поправајте ме секогаш. 틀릴 때-- 고----.
t------ t------- g------------.
   
Вашиот изговор е сосема добар. 당신- 발-- 아- 좋--.
d---------- b-------- a-- j------.
Имате еден мал акцент. 약간- 억-- 있--.
y-------- e---------- i-------.
Човек препознава од каде доаѓате. 당신- 어-- 왔-- 알-- 수 있--.
d-------- e------ w--------- a------ s- i-------.
   
Кој е вашиот мајчин јазик? 당신- 모--- 뭐--?
d--------- m--------- m------?
Посетувате ли курс за јазици? 어학- 코-- 하- 중---?
e-------- k-------- h----- j--------?
Која наставна метода ја користите? 어떤 교-- 사---?
e------ g--------- s----------?
   
Во моментов не знам како се вика. 지금 당-- 그 이-- 기- 안 나-.
j----- d----------- g-- i------ g---- a- n---.
Неможам да се сетам на насловот. 제목- 생-- 안 나-.
j------ s---------- a- n---.
Го заборавив. 잊어----.
i------------------.