македонски » корејски   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

+ 43 [마흔셋]43 [maheunses]

+ 동물원에서dongmul-won-eseo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Таму е зоолошката градина. 동물-- 저- 있--.
d------------ j---- i-------.
+
Таму се жирафите. 기린- 저- 있--.
g------ j---- i-------.
+
Каде се мечките? 곰은 어- 있--?
g------ e--- i-------?
+
   
Каде се слоновите? 코끼-- 어- 있--?
k---------- e--- i-------?
+
Каде се змиите? 뱀은 어- 있--?
b------- e--- i-------?
+
Каде се лавовите? 사자- 어- 있--?
s------- e--- i-------?
+
   
Јас имам еден фотоапарат. 저한- 사--- 있--.
j------- s-------- i-------.
+
Имам исто така и една филмска камера. 비디- 카--- 있--.
b---- k------- i-------.
+
Каде има батерија? 건전-- 어- 있--?
g----------- e--- i-------?
+
   
Каде се пингвините? 펭귄- 어- 있--?
p------------ e--- i-------?
+
Каде се кенгурите? 캥거-- 어- 있--?
k-------------- e--- i-------?
+
Каде се носорозите? 코뿔-- 어- 있--?
k----------- e--- i-------?
+
   
Каде има тоалет? 화장-- 어- 있--?
h------------- e--- i-------?
+
Таму има кафуле. 카페- 저- 있--.
k----- j---- i-------.
+
Таму има ресторан. 식당- 있--.
s-------- i-------.
+
   
Каде се камилите? 낙타- 어- 있--?
n-------- e--- i-------?
+
Каде се горилата и зебрите? 고릴--- 얼--- 어- 있--?
g---------- e------------ e--- i-------?
+
Каде се тигровите и крокодилите? 호랑--- 악-- 어- 있--?
h----------- a-------- e--- i-------?
+