македонски » корејски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

+ 5 [다섯]5 [daseos]

+ 나라들과 언어들naladeulgwa eon-eodeul

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [다섯]
5 [daseos]

나라들과 언어들
naladeulgwa eon-eodeul

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Џон е од Лондон. 존은 런--- 왔--.
j------ l------------ w--------.
+
Лондон се наоѓа во Англија. 런던- 영-- 있--.
l----------- y---------- i-------.
+
Тој зборува англиски. 그는 영-- 해-.
g------ y----------- h----.
+
   
Марија е од Мадрид. 마리-- 마----- 왔--.
m-------- m------------- w--------.
+
Мадрид се наоѓа во Шпанија. 마드--- 스--- 있--.
m------------- s-------- i-------.
+
Таа зборува шпански. 그녀- 스---- 해-.
g---------- s------------- h----.
+
   
Петар и Марта се од Берлин. 피터- 마--- 베---- 왔--.
p------ m---------- b------------- w--------.
+
Берлин се наоѓа во Германија. 베를-- 독-- 있--.
b------------ d------- i-------.
+
Зборувате ли вие двајцата германски? 당신- 둘 다 독-- 해-?
d---------- d-- d- d--------- h----?
+
   
Лондон е главен град. 런던- 수---.
l----------- s-------.
+
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. 마드--- 베--- 수---.
m----------- b---------- s-------.
+
Главните градови се големи и бучни. 이 수--- 크- 시----.
i s----------- k---- s------------.
+
   
Франција се наоѓа во Европа. 프랑-- 유-- 있--.
p------------- y------- i-------.
+
Египет се наоѓа во Африка. 이집-- 아---- 있--.
i---------- a--------- i-------.
+
Јапонија се наоѓа во Азија. 일본- 아--- 있--.
i-------- a----- i-------.
+
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. 캐나-- 북-- 있--.
k---------- b----- i-------.
+
Панама се наоѓа во Средна Америка. 파나-- 중-- 있--.
p--------- j------ i-------.
+
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. 브라-- 남-- 있--.
b----------- n----- i-------.
+