македонски » корејски   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

+ 50 [쉰]50 [swin]

+ 수영장에서suyeongjang-eseo

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [쉰]
50 [swin]

수영장에서
suyeongjang-eseo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Денес е жешко. 오늘 날-- 더--.
o---- n------- d------.
+
Ќе одиме ли на базен? 우리 수--- 갈--?
u-- s------------ g-------?
+
Имаш ли желба да одиме на пливање? 수영-- 싶--?
s---------- s-------?
+
   
Имаш ли крпа за бришење? 수건 있--?
s----- i-------?
+
Имаш ли гаќи за капење? 수영 바- 있--?
s------ b--- i-------?
+
Имаш ли костим за капење? 수영- 있--?
s--------- i-------?
+
   
Умееш ли да пливаш? 수영- 수 있--?
s--------- s- i-------?
+
Умееш ли да нуркаш? 잠수- 수 있--?
j------- s- i-------?
+
Умееш ли да скокаш во вода? 물에 뛰-- 수 있--?
m---- t--------- s- i-------?
+
   
Каде е тушот? 샤워-- 어- 있--?
s-------- e--- i-------?
+
Каде е кабината за пресоблекување? 탈의-- 어- 있--?
t---------- e--- i-------?
+
Каде се очилата за пливање? 수경- 어- 있--?
s--------- e--- i-------?
+
   
Длабока ли е водата? 물이 깊--?
m---- g-------?
+
Чиста ли е водата? 물이 깨---?
m---- k-------------?
+
Топла ли е водата? 물이 따---?
m---- t------------?
+
   
Се смрзнувам. 추워-.
c------.
+
Водата е премногу студена. 물이 너- 차---.
m---- n---- c--------.
+
Излегувам сега од водата. 지금 물-- 나- 거--.
j----- m------- n---- g------.
+