македонски » корејски   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

+ 72 [일흔둘]72 [ilheundul]

+ 뭘 해야 해요mwol haeya haeyo

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [일흔둘]
72 [ilheundul]

뭘 해야 해요
mwol haeya haeyo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
мора 해야 해-
h---- h---o
+
Морам да го испратам писмото. 저는 그 편-- 부-- 해-.
j------ g-- p---------- b-------- h----.
+
Морам да го платам хотелот. 저는 호--- 내- 해-.
j------ h---------- n---- h----.
+
   
Мораш да станеш рано. 당신- 일- 일--- 해-.
d---------- i----- i-------- h----.
+
Мораш да работиш многу. 당신- 일- 많- 해- 해-.
d---------- i----- m----- h---- h----.
+
Мораш да бидеш точен. 당신- 시-- 지-- 해-.
d---------- s-------- j------- h----.
+
   
Тој мора да наполни бензин. 그는 기-- 넣-- 해-.
g------ g--------- n-------- h----.
+
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. 그는 그 자--- 고-- 해-.
g------ g-- j------------ g-------- h----.
+
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. 그는 그 자--- 세--- 해-.
g------ g-- j------------ s--------- h----.
+
   
Таа мора да пазарува. 그녀- 쇼-- 해- 해-.
g---------- s---------- h---- h----.
+
Таа мора да го чисти станот. 그녀- 아--- 청--- 해-.
g---------- a--------- c------------ h----.
+
Таа мора да ги пере алиштата. 그녀- 빨-- 해- 해-.
g---------- p---------- h---- h----.
+
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. 우리- 당- 학-- 가- 해-.
u------ d------- h------ g--- h----.
+
Ние мораме веднаш да одиме на работа. 우리- 당- 직-- 가- 해-.
u------ d------- j-------- g--- h----.
+
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. 우리- 당- 병-- 가- 해-.
u------ d------- b----------- g--- h----.
+
   
Вие морате да го чекате автобусот. 당신-- 버-- 기--- 해-.
d-------------- b--------- g--------- h----.
+
Вие морате да го чекате возот. 당신-- 기-- 기--- 해-.
d-------------- g-------- g--------- h----.
+
Вие морате да го чекате таксито. 당신-- 택-- 기--- 해-.
d-------------- t--------- g--------- h----.
+